Anats S.A. Logo
Blog archive

Διαβήτης Τύπου 1 και Διαβήτης Τύπου 2

Διαβητολογικά Προϊόντα και Μετρητές

Ο Διαβήτης είναι μια πάθηση για την οποία γνωρίζουμε πολλά και μπορείτε να κάνετε εξίσου πολλά πράγματα για την πρόληψη και την διαχείρισή της.

Η διάγνωση του διαβήτη μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση στη ζωής σας καθώς η σκέψη των αλλαγών στον τρόπο ζωής και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει ο διαβήτης στο μέλλον σας είναι πιθανόν να σας τρομάζει. Η διαδικασία ελέγχου του διαβήτη περιλαμβάνει την υιοθέτηση υγιεινής διατροφής και άσκησης, την τακτική παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης του αίματός σας και, για κάποιους ανθρώπους, τη χορήγηση ενέσεων ινσουλίνης ή άλλων φαρμάκων.

Στην αρχή, σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να κάνουν μόνοι τους την εξέταση του σακχάρου του αίματος ή τις ενέσεις ινσουλίνης που χρειάζονται για να παραμείνουν ρυθμισμένοι. Όμως, αφού συμβουλευτείτε τους γιατρούς και μάθετε περισσότερα για το διαβήτη, αυτά τα πράγματα θα αρχίσουν να σας φαίνονται λιγότερο δύσκολα.

Η γνώση είναι δύναμη. Η κατανόηση των κινδύνων για μελλοντικές επιπλοκές μπορεί να σας οδηγήσει στο να κάνετε τις σωστές ενέργειες για την υγεία σας.

Η ορμόνη ινσουλίνη επιτρέπει στα κύτταρα του αίματος σας να απορροφήσουν και να χρησιμοποιήσουν τη γλυκόζη (σάκχαρο) του αίματος ως πηγή ενέργειας. Σε συνθήκες κανονικές λειτουργίας, απελευθερώνεται η κατάλληλη ποσότητα γλυκόζης που προέρχεται από το φαγητό το οποίο καταναλώνετε.

Ο διαβήτης επηρεάζει όλα τα μέρη του σώματος σας και μπορεί να προκαλέσει στο μέλλον επιπλοκές στην υγεία σας. Η ιατρικής έρευνα έχει δείξει πως, με τον προσεκτικό έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα σας, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης των επιπλοκών αυτών.

Ο Διαβήτης Τύπου 1

Ο διαβήτης τύπου 1 εμφανίζεται όταν βλαφθούν τα κύτταρα του παγκρέατος που παρήγαγαν κανονικά ινσουλίνη, προκαλώντας την παραγωγή μικρής ποσότητας ή την παύση της παραγωγής ινσουλίνης. Η διάγνωση του γίνεται συνήθως σε πολύ νεαρή ηλικία, αν και μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε στιγμή και να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα. Ο έλεγχος του διαβήτη τύπου 1 γίνεται με ενέσεις ινσουλίνης που χρησιμοποιούνται για την ρύθμιση της ποσότητας γλυκόζης στο αίμα.

Ο Διαβήτης Τύπου 2

Στο διαβήτη τύπου 2, είτε το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη είτε τα κύτταρα του σώματος είναι ανθεκτικά στην ινσουλίνη, ενώ μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα. Ο διαβήτης τύπου 2 αναπτύσσεται αργά, κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου χρονικού διαστήματος.

Ο προσεκτικός έλεγχος του διαβήτη μπορεί να γίνει με την κατανάλωση κατάλληλων τροφών, την τακτική άσκηση, τη συχνή εξέταση της γλυκόζης του αίματος όπως και τη χρήση ινσουλίνης ή άλλων φαρμάκων όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Leave your comment