Anats S.A. Logo
Blog archive

Διεθνής Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης

Διεθνής Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης

Η Παγκόσμια Ημέρα Παγκόσμιας Κάλυψης Υγείας στοχεύει στην ευαισθητοποίηση πρωτίστως των κυβερνήσεων των κρατών – μελών του ΟΗΕ σχετικά με την ανάγκη για ισχυρά και ανθεκτικά συστήματα υγείας με καθολική υγειονομική κάλυψη για το πληθυσμό. Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό η πρόσβαση σε προσιτή και ποιοτική υγειονομική περίθαλψη για κάθε άνθρωπο είναι βασική προτεραιότητα για την διεθνή ανάπτυξη.

Στην Διεθνή Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης, εκφράζουμε τη σταθερή μας δέσμευση προς έναν κόσμο όπου η υγεία αποτελεί δικαίωμα και η πρόσβαση σε υγειονομική φροντίδα είναι καθολική.

Η υγεία δεν είναι μόνο η απουσία νόσου, αλλά ένα καλά ισορροπημένο κατακόρυφο μονοπάτι που περιλαμβάνει πρόληψη, ιατρική φροντίδα και παγκόσμια υγεία. Πιστεύουμε σθεναρά στην κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάγκη για καθολική πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες, διασφαλίζοντας έτσι την ανιατρική περίθαλψη για όλους.

Χρειάζεται να καταπολεμηθούν οι ανισότητες στον τομέα της υγείας. Με την προώθηση της έννοιας της υγείας για όλους, ενισχύοντας την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας και προάγοντας την κοινοτική υγεία.

Το δικαίωμα στην υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα, και να υπάρχει συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το δικαίωμα είναι προσβάσιμο για κάθε άνθρωπο, προωθώντας έτσι την κοινωνική ασφάλιση και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην υγεία.

 

Leave your comment