Anats S.A. Logo

Sorry - this product is no longer available

Θερμόμετρο Υπερύθρων WBS T007

Θερμόμετρο Υπερύθρων WBS T007, Βολικό και γρήγορο καθώς η ταχύτητα μέτρησης είναι λιγότερη από 2 δευτερόλεπτα.Mέτρηση θερμοκρασίας στο μέτωπο χωρίς επαφή, απόσταση μέτρησης 3-5 εκ., δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα για αποφυγή μολύνσεων.
Κατασκευαστής: Safety A.T./G
SKU: 593-14-001

Θερμόμετρο Υπερύθρων WBS T007

Θερμόμετρο Υπερύθρων WBS T007, Βολικό και γρήγορο καθώς η ταχύτητα μέτρησης είναι λιγότερη από 2 δευτερόλεπτα.Mέτρηση θερμοκρασίας στο μέτωπο χωρίς επαφή, απόσταση μέτρησης 3-5 εκ., δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα για αποφυγή μολύνσεων.

Είναι Απλό και πρακτικό,διαθέτει ένα πλήκτρο μέτρησης, ένα πλήκτρο μετατροπής, ένα πλήκτρο ελέγχου μνήμης και είναι εύκολο στη χρήση.

Έχει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις: Oι πράσινοι, πορτοκαλί και κόκκινοι φωτισμοί στο πίσω μέρος δείχνουν ότι η θερμοκρασία του σώματος είναι κανονική ενώ οι χαμηλοί ή οι υψηλοί πυρετοί συνοδεύονται από ηχητικό συναγερμό.

Διαθέτει πολλαπλά σετ μνήμης: 32 σετ δεδομένων μέτρησης μπορούν να αποθηκευτούν για εύκολη ανάλυση και σύγκριση.

Ρύθμιση διόρθωσης: Oι παράμετροι ρύθμισης μπορούν να τροποποιηθούν ώστε να ταιριάζουν σε όλες τις ανθρώπινες φυλές ή σε σώματα με διαφορετικά γενετικά χαρακτηριστικά.

Προβλεπόμενη χρήση και εφαρμογή

Αυτό το θερμόμετρο υπερύθρων χρησιμοποιείται για τη μέτρηση θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος /αντικειμένου με το να απορροφά υπέρυθρη ενέργεια από το μέτωπο του ανθρώπου ή την επιφάνεια του αντικειμένου.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

 WBS-T007 συσκευή x1 Eγχειρίδιο x1 QC κάρτα x1

Τμήματα του Θερμομέτρου

Δομή του θερμομέτρου

  1. Κεφαλή υπερύθρων
  2. Οθόνη LCE
  3. Πλήκτρο πολλαπλών λειτουργιών (“SET” / “+” / “-“)
  4. Πλήκτρο εκκίνησης/Μέτρησης
  5. Καπάκι μπαταρίας

 

Περιγραφή Οθόνης

  1. Αντικείμενο / Θερμοκρασία σώματος
  2. Δεδομένα μέτρησης
  3. Ήχος
  4. Τάση μπαταρίας
  5. Μνήμες
  6. Μονάδες

 

Προδιαγραφές 

Λειτουργικό Περιβάλλον: 16.0℃~35.0℃/60.8℉~95℉, Υγρασία:≤85%

Μέγεθος: 149.5*94.2*42.2mm

Ρεύμα: 3.0VDC 2*AAAμπαταρίες

Βάρος: 115g (χωρίς μπαταρίες)

Εύρος Μέτρησης: Θερμοκρ.αντικειμένου 0℃~75℃/ 32℉~167℉, 

Θερμοκρασία σώματος 32.0℃~42.9℃/ 89.6℉~109.22℉

Ακρίβεια μέτρησης: 35.0℃~42.0℃:±0.2℃/ 95℉~107.6℉:±32.36℃

Outof 35.0℃~42.0℃:±0.3℃/ 95℉~107.6℉:±32.54℃

Απόσταση μέτρησης:3-5εκ.

Χρόνος μέτρησης:<2”

Tριπλός χρωματισμός στο πίσω μέρος του θερμομέτρου: Θερμοκρ.αντικειμένου: Πράσινο

Θερμοκρασία σώματος: 32.0~37.3℃/ 89.6℉~99.14℉ (σέτ ρύθμισης):Πράσινο

37.4~38.0℃/99.32℉~100.4℉: Πορτοκαλί

38.1(Setvalue) ~42.9℃/100.58℉~109.2℉: Κόκκινο

 

Αυτόματο κλείσιμο: ≤18”

Αποθήκευση και μεταφορά: -20.0℃~55.0℃/-4℉~131℉, Υγρασία:≤93%

 

Αν κριθεί αναγκαίο, η εταιρεία μπορεί να παρέχει τεχνικές πληροφορίες όπως διαγράμματα κυκλωμάτων, λίστες εξαρτημάτων κλπ. Για να γίνει επισκευή από τεχνικούς και χρήση

 

Οδηγία

I

Τοποθέτηση μπαταρίας 

Ανοίξτε το πορτάκι της μπαταρίας και τοποθετήστε 2 ΑΑΑ αλκαλικές μπαταρίες. Παρακαλώ ελέγξτε και τοποθετήστε σωστά το θετικό και αρνητικό πόλο των μπαταριών κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Έτοιμο για μέτρηση

Η σωστή μέθοδος χρήσης είναι το κλειδί για να ελέγξετε την ακρίβεια, διαφορετικά μπορεί να υπάρξουν λάθη στη μέτρηση. Για να αποφύγετε λανθασμένη μέτρηση, παρακαλώ ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Για να μετρήσετε τη θερμοκρασία του σώματος, τοποθετήστε το θερμόμετρο στο κέντρο του μετώπου σας και κρατήστε το κάθετα. Η απόσταση θα πρέπει να είναι 3-5 εκ. Πιέστε το πλήκτρο ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ/ΜΕΤΡΗΣΗΣ και το αποτέλεσμα θα εμφανιστεί αμέσως στην οθόνη.
  2. Πριν τη μέτρηση βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά δεν ακουμπούν στο μέτωπο, ούτε είστε ιδρωμένοι, φοράτε μέηκ απ ή καπέλο.
  3. Παραμείνετε στο περιβάλλον δοκιμής για περισσότερο από 5 λεπτά, και περιμένετε να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
  4. Mια κρύα κομπρέσα στο μέτωπο του ασθενούς που έχει πυρετό και άλλα μέτρα ψύξης, θα εμφανίσουν χαμηλά αποτελέσματα στη μέτρηση, γι αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται η μέτρηση σε αυτή την περίπτωση.
  5. Ο ασθενής θα πρέπει να κάνει τη μέτρηση σε περιβάλλον με σταθερή θερμοκρασία, και όχι σε σημεία με μεγάλη ροή αέρα όπως ανεμιστήρες ή κλιματιστικά.
  6. Όταν παίρνετε το θερμόμετρο που έχετε τοποθετήσει σε σημείο με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, θα πρέπει να το αφήνετε στο καινούργιο περιβάλλον για 30 δευτερόλεπτα, πριν από τη χρήση.
  7. Μην χρησιμοποιείτε το θερμόμετρο όταν υπάρχει δυνατή ακτινοβολία.
  8. Συνίσταται η μέτρηση περίπου 3 φορές κάθε φορά, oποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα που εμφανίζεται στην οθόνη.
  9. Αν η θερμοκρασία του μετώπου για κάποιο λόγο είναι χαμηλή, μπορείτε να επαναλάβετε την μέτρηση στο πίσω μέρος του αυτιού.
  10. Για την μέτρηση θερμοκρασίας του μετώπου, επιλέξτε τη λειτουργία «Θερμοκρασία σώματος» για τη μέτρηση θερμοκρασίας άλλων αντικειμένων όπως υγρά και τροφή επιλέξτε τη λειτουργία «Αντικείμενο θερμομέτρησης»

 

 

Ξεκινήστε τη μέτρηση

  1. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο σημείο που θέλετε να κάνετε τη μέτρηση και πιέστε το πλήκτρο EKKINΗΣΗΣ/ΜΕΤΡΗΣΗΣ, στην οθόνη LCD θα εμφανιστούν όλα τα νούμερα και οι χαρακτήρες. Όταν ανοίξετε το θερμόμετρο, θα κάνει μόνο του αυτοέλεγχο. Κάποιες ενδείξεις θα εμφανιστούν στην οθόνη για περίπου 2 δευτερόλεπτα.
  2. Όταν θα έχει ανοίξει η οθόνη του θερμομέτρου, θα ακουστεί ένας ήχο «Μπιπ» που θα δηλώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η μέτρηση, η θερμοκρασία θα αναγράφεται στην οθόνη LCD και στο πίσω μέρος του θερμομέτρου θα αναβοσβήνει το φωτάκι πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα ανάλογα με τις ρυθμίσεις.

 

Όταν η θερμοκρασία ξεπερνά την καθορισμένη τιμή, ο φωτισμός στο πίσω μέρος της οθόνης LCD θα είναι πορτοκαλί. ¨Όταν κάποιος θα έχει υψηλό πυρετό το φωτάκι θα γίνει κόκκινο και θα συνοδεύεται από ηχητικό συναγερμό. Αυτό γίνεται για να προειδοποιήσει τον ασθενή ότι μπορεί να εμφανίσει υψηλό πυρετό. Για να εξασφαλίσετε την ακρίβεια της μέτρησης, θα πρέπει να περιμένετε 30 δευτερόλεπτα μετά από 5 διαδοχικές μετρήσεις.

 

Έλεγχοι μνήμης

Πιέστε το πλήκτρο ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ /ΜΕΤΡΗΣΗΣ, και έπειτα πιέστε το λειτουργικό πλήκτρο "+" και "-" στα πλάγια του θερμομέτρου για να δείτε τις αποθηκευμένες μετρήσεις.

  1. Το θερμόμετρο μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι και 32 πρόσφατες μετρήσεις.
  2. Ο σειριακός αριθμός μνήμης αυξάνεται σταδιακά με τον αριθμό των μετρήσεων. Αφότου φτάσει στα 32 σετ επιστρέφει στο 1ο σετ και αποθηκεύει κυκλικά.
  3. Όταν είναι σε κατάσταση ερωτήματος στην οθόνη LCDθα εμφανιστεί το εικονίδιο

Τροποποίηση Ρύθμισης 

Αυτό το προιόν μπορεί να τροποποιήσει τις προεπιλεγμένες παραμέτρους ρύθμισης και να προσαρμοστεί σε άτομα διαφορετικής φυλής , με διαφορετικά χαρακτηριστικά όπως και σε ανθρώπους που ζουν σε περιβάλλον με διαφορετικές θερμοκρασίες. Οι ρυθμίσεις αυτές γίνονται προτού τα θερμόμετρα φύγουν από το εργοστάσιο. Αν δεν είναι απαραίτητο, μην τροποποιείτε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Αν υπάρχει λόγος να τις τροποποιήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ρύθμιση μονάδας θερμοκρασίας- F1 ( η προεπιλογή είναι κελσίου)

Όταν το θερμόμετρο είναι ενεργοποιημένο πιέστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο"SET" για να μπείτε στο F1, και έπειτα πιέστε το πλήκτρο "+" or "-" για να γίνει η αλλαγή ανάμεσα στο Cκαι F.

  1. Όσον αφορά προειδοποίηση για υψηλό πυρετό ρύθμιση -F2 ( η προεπιλογή είναι 38.1℃/100.58℉). Στην κατάσταση F1 πιέστε το πλήκτρο SET για να προχωρήσετε με το F2, πιέστε το λειτουργικό πλήκτρο "+" για να προσθέσετε 0.1℃/32.18℉, πιέστε το ξανά για να μειώσετε 0.1℃/32.18℉, και έπειτα πατήστε παρατεταμένα για να αυξήσετε γρήγορα ή να μειώσετε την τιμή της θερμοκρασίας και την προειδοποίηση για υψηλό πυρετό
  1. Ρύθμιση αντισταθμίσματος της θερμοκρασίας - F3 ( προεπιλογή 0.0℃/32℉). Στην κατάσταση F2 πιέστε το πλήκτρο "SET" για να μπείτε στο F3, πιέστε το λειτουργικό πλήκτρο "+" για να προσθέσετε 0.1℃/32.18℉, πιέστε το λειτουργικό πλήκτρο "-" να μειώσετε 0.1℃/32.18℉, και έπειτα πατήστε το παρατεταμένα για γρήγορη αύξηση ή μείωση. Το εύρος ρύθμισης των παραμέτρων του F3 είναι: -5℃~ 5℃/23℉~ 41℉.
  1. Ρύθμιση διακόπτη ήχου-F4 (προεπιλογή ON). Στην κατάσταση F3, πιέστε το πλήκτρο "SET" για να μπείτε στο F4, και έπειτα πιέστε το λειτουργικό πλήκτρο "+" or "-" για να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε το θερμόμετρο.
  1. Βγείτε από τη λειτουργία ρύθμισης. Στην κατάσταση F4 πιέστε το πλήκτρο "SET" για αυτόματη έξοδο από τη λειτουργία ρύθμισης.

 

Αντιμετώπιση Προβλημάτων

Πρόβλημα ή λανθασμένο μήνυμα

Τι σημαίνει

Αιτία και λύση

Το αποτέλεσμα της μέτρησης είναι πολύ χαμηλή

Η θερμοκρασία του σώματος είναι ποιο χαμηλή από 32℃, και η θερμοκρασία του αντικειμένου είναι ποιο μικρή από 0.0℃

Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι πέρα από το εύρος μέτρησης

Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι λιγότερη από 16 ℃ ή πάνω από 35 ℃

 

Λάθος στο σύστημα

 

Aποτυχία αυτοελέγχου

συστήματος,αυτόματο κλείσιμο της οθόνης

 

 

 

 

Χαμηλή μπαταρία

 

 

 

Όταν η ένδειξη της μπαταρίας είναι χαμηλή, θα αρχίσει να αναβοσβήνει το σήμα της μπαταρίας στην οθόνη, και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αλλάξετε αμέσως μπαταρίας

 

 

 

Κενή οθόνη

Παρακαλώ ελέγξτε αν η μπαταρία έχει τοποθετηθεί σωστά ή ακόμα φορτίζει

 

Αλλαγή Μπαταριών

Το θερμόμετρο χρειάζεται 2 αλκαλικές μπαταρίες ΑΑΑ. Όταν η ένδειξη μπαταρίας στο θερμόμετρο είναι χαμηλή, διαβάστε στο εγχειρίδιο τη παράγραφο που αναφέρεται στη τοποθέτηση των μπαταρίων για να τις αντικαταστήσετε.

Προφυλάξεις:

  1. Όταν ανοίγετε το καπάκι της μπαταρίας για να την αντικαταστήσετε, προσέξτε τους πόλους της μπαταρίας. Η λάθος τοποθέτησή τους μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο θερμόμετρο.
  2. Αφαιρέστε τις μπαταρίες από το θερμόμετρο αν δεν το χρησιμοποιείτε για πολύ καιρό ώστε να αποφευχθούν πιθανές διαρροές τους.
  3. Μην χρησιμοποιείτε το θερμόμετρο όταν η μπαταρία εμφανίζει διαρροή ή μούχλα.
  4. Μην αποθηκεύετε τη μπαταρία κοντά σε εστία φωτιάς ή την πετάτε μέσα στη φωτιά γιατί θα εκραγεί.
  5. Μην αποθηκεύετε τη μπαταρία σε περιβάλλον με υψηλή θερμοκρασία και υψηλή υγρασία.
  6. Για να αποφύγετε το βραχυκύκλωμα, μη τοποθετείτε τη μπαταρία μαζί με μεταλλικά αντικείμενα όπως νομίσματα ή κλειδιά στην ίδια τσέπη ή το ίδιο δοχείο για υπάρχει φόβος βραχυκύκλωσης.

Συντήρηση και Αποθήκευση

  1. Η κεφαλή του θερμομέτρου είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του θερμομέτρου. Μην το αγγίζετε ή το πιέζετε με τα δάκτυλά σας ή άλλα αντικείμενα. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οτιδήποτε συμβεί θα επηρεάσει την ακρίβεια της μέτρησης.
  1. Μέθοδοι καθαρισμού και απολύμανσης:
  2. Eπιφάνεια καθαρισμού: Σκουπίστε το εξωτερικό τμήμα του θερμομέτρου με ένα μαλακό βαμβακερό πανί ή ένα βαμβακοφόρο στυλεό που το 70% -80% θα είναι βουτηγμένο σε οινόπνευμα, και μην αφήσετε οτιδήποτε να περάσει στην εσωτερική επιφάνεια του θερμομέτρου
  3. Καθαρίστε την εσωτερική κοιλότητα της κεφαλής του αισθητήρα . Παρακαλώ σκουπίστε την εσωτερική κοιλότητα της κεφαλής, ή την κορυφή του αισθητήρα με ένα μαλακό βαμβακερό ρούχο ή ένα βαμβακοφόρο στυλεό που θα είναι βουτηγμένος σε οινόπνευμα κατά 70% με80% και καθαρίστε το θερμόμετρο μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το οινόπνευμα.
  4. Μην χρησιμοποιείτε δυνατά καθαριστικά, αραιωτικά ή βενζίνη για να το καθαρίσετε και ποτέ μην το βυθίζετε σε νερό ή άλλα υγρά.
  5. Να προσέχετε την LCDoθόνη.
  6. Να κρατάτε το θερμόμετρο σε στεγνό μέρος έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τη σκόνη , τη μόλυνση και την απευθείας ηλιακή ακτινοβολία.
  7. Συνίσταται να το καθαρίζετε τουλάχιστον 1 φορά κάθε 6 μήνες.

Γνώση της θερμοκρασίας του σώματος

Υπάρχει ένα εύρος στη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος το οποίο ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Επίσης η θερμοκρασία του σώματος στο κάθε άνθρωπο ποικίλλει από καιρό σε καιρό. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει το εύρος θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος στη πλειοψηφία των ανθρώπων.

Η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος διαφοροποιείται από ώρα σε ώρα μέσα στην ημέρα, και επηρεάζεται και από άλλες εξωτερικές συνθήκες όπως η ηλικία, το φύλο, το χρώμα του δέρματος, το πάχος του δέρματος κλπ. Στο δεύτερο πίνακα θα δείτε τις αλλαγές θερμοκρασίας στο ανθρώπινο σώμα με το πέρασμα του χρόνου

 

Πίνακας 1

Σημείο

Κανονικό εύρος θερμοκρασίας

Aυτί

35.8~38.0℃/96.44~100.4℉

Στόμα

35.5~37.5℃/95.9~99.5℉

Mασχάλη

34.7~37.3℃/94.46~99.14℉

Πρωκτός

36.6~38.0℃/97.88~100.4℉

 

 

Πίνακας 2

Ηλικία

Κανονικό εύρος θερμοκρασίας

0-2 ετών

36.4~38.0℃/97.52~100.4℉

3- 10 ετών

36.1~37.8℃/96.98~100.04℉

11-65 ετών

35.9~37.6℃/96.62~99.68℉

˃65 ετών

35.8~37.5℃/96.44~995℉

 

Η θερμοκρασία του γυναικείου σώματος είναι διαφορετική από τη θερμοκρασία του ανδρικού σώματος περίπου 0.3℃/32.54℉ υψηλότερη από των ανδρών, επίσης η θερμοκρασία του γυναικείου σώματος αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας από 0.3℃~ 0.5℃/32.54℉~ 32.9℉ από το συνηθισμένο. Έτσι οι γυναίκες μπορούν να γνωρίζουν πότε έχουν ωορρηξία, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για σύλληψη.

Η συνήθης μέθοδος είναι οι γυναίκες να χρησιμοποιούν το θερμόμετρο και να μετράνε κάθε ημέρα την θερμοκρασία του σώματός τους, και έπειτα να την σημειώνουν σε ένα γράφημα ,για να βλέπουν πότε η θερμοκρασία στο σώμα τους αλλάζει. Μέσα από αυτό το γράφημα μπορείτε να διακρίνετε ξεκάθαρα την περίοδο της ωορρηξίας σας

Εγγύηση

Σας παρέχουμε ένα χρόνο εγγύηση από την ημερομηνία της αγοράς. Η εγγύηση δεν ισχύει μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:

  1. Όταν οι ζημιές έχουν προκληθεί από αποσυναρμολόγηση και επισκευή του θερμομέτρου από τον κάτοχό του.
  1. Όταν οι ζημιές έχουν προκληθεί από πτώση η μεταφορά της συσκευής.
  1. Όταν οι ζημιές έχουν προκληθεί από ακατάλληλη χρήση της συσκευής και δεν τηρούνται οι οδηγίες χρήσεως που αναφέρονται στο εγχειρίδιο

Για οποιοδήποτε πρόβλημα επικοινωνήστε με το τμήμα πωλήσεων και φυλάξτε την απόδειξη αγοράς γιατί λειτουργεί ως εγγύηση.