Anats S.A. Logo
Blog archive

Η εφαρμογή ForDiabetesApp βρίσκεται στις top εφαρμογές κινητού και tablet για άτομα με διαβήτη!

Η εφαρμογή ForDiabetesApp βρίσκεται στις top εφαρμογές κινητού και tablet για άτομα με διαβήτη!

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία μεταβολική ασθένεια η οποία τείνει να αυξάνεται στον πληθυσμό παγκοσμίως αλλά και στην χώρα μας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2006 οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως ξεπερνούσαν τα 170 εκατομμύρια, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030 καθώς η συχνότητα της νόσου αυξάνει ραγδαία. Ο διαβήτης είναι συχνότερος στον ανεπτυγμένο κόσμο (ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου 2) και φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με το λεγόμενο δυτικό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει τη διαβίωση στα μεγάλα αστικά κέντρα, τον ανθυγιεινό τρόπο διατροφής και την καθιστική ζωή.

Η σύγχρονη τεχνολογία συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του διαβήτη, αφού η καταγραφή κάποιων στοιχείων και η παρακολούθηση τους υπενθυμίζουν στον ενδιαφερόμενο τα μέτρα που πρέπει να λάβει π.χ. αλλαγές στην δίαιτα, περισσότερη άσκηση κλπ. Και τον βοηθούν στην καλύτερη συμμόρφωση του.

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την τεχνολογία και ας δούμε την θετική της συμβολή στην ανθρώπινη υγεία.

Παρακάτω παρατίθενται μία απο τις  καλύτερες εφαρμογές για τον Διαβητη!

 forDiabetesΑpp

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.tessera.fordiabetesapp

Πρόκειται για ένα εργαλείο για την αυτοδιαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη, που σας βοηθάει να παρακολουθείτε δεδομένα που αφορούν τον διαβήτη π.χ. επίπεδο γλυκόζης, σωματική άσκηση, υδατάνθρακες, αρτηριακή πίεση, HbA1c, βάρος, φαρμακευτική αγωγή κλπ. Η εφαρμογή λαμβάνει υπόψη όλες τις βασικές παραμέτρους του διαβήτη, τις αναλύει και εξάγει χρήσιμα δεδομένων, που σας διευκολύνουν να βελτιώνετε την καθημερινότητά σας. Με την αυτόματη εισαγωγή μετρήσεων, τις υπενθυμίσεις, τα δυναμικά διαγράμματα και με άλλες λειτουργίες που διαθέτει η εφαρμογή, η διαχείριση του διαβήτη γίνεται ευκολότερη. Και επίσης ,μπορειτε να μοιραστείτε τα δεδομένα σας online με τον θεράποντα ιατρό ή το οικείο περιβάλλον σας.

Leave your comment