Anats S.A. Logo
Blog archive

Ποια φαγητά απαγορεύονται όταν έχουμε υψηλές τιμές Ουρικό Οξύ;

Το υψηλό ουρικό οξύ είναι μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, κυρίως στα αρθρικά. Είναι καλό να γνωρίζουμε ποια φαγητά μπορεί να επιδεινώσουν αυτή την κατάσταση και να τα αποφεύγουμε προληπτικά.

Τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες πυριτικών οξέων είναι απαγορευτικά για άτομα με υψηλό ουρικό οξύ. Αυτά περιλαμβάνουν τα κόκκινα κρέατα, όπως μοσχάρι, χοιρινό και αρνί, καθώς και τα θαλασσινά, ιδίως οι σαρδέλες, οι σαρδέλες σε κονσέρβα, ο καβούρδος και τα γαρίδια. Το συσσίβιο είναι επίσης απαγορευτικό, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πυριτικά οξέα.

Επιπλέον, οι τροφές που περιέχουν υψηλές ποσότητες πουρινών, οι οποίες μετατρέπονται σε ουρικό οξύ στο σώμα, πρέπει επίσης να αποφεύγονται. Αυτές περιλαμβάνουν τα εσπεριδοειδή, τα αγγούρια, τα ντομάτια, τις πατάτες, τη ραπανόσπορα, το σέλινο και τα φασόλια.

Επιπλέον, ο αλκοολισμός επίσης επιδεινώνει την κατάσταση του υψηλού ουρικού οξέος, οπότε η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να περιορίζεται ή να αποφεύγεται εντελώς.

Για να διατηρήσετε τα επίπεδα του ουρικού οξέος στο σώμα σας υπό έλεγχο, είναι σημαντικό να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ολικά δημητριακά και υδατάνθρακες, και να περιορίζετε την κατανάλωση των παραπάνω αναφερθέντων τροφίμων που μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Πάντα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να λάβετε τις κατάλληλες συμβουλές και οδηγίες σχετικά με τη διατροφή σας όταν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα υγείας.

Leave your comment