Anats S.A. Logo

Σύριγγα ΙCΟΡLUS 50cc LUΕR Έκκεντρη

Σύριγγα 50cc χωρίς βελόνα, luer έκκεντρη. Διάφανο πολυπροπυλένιο, μη τοξικό και μη πυρετογόνο, αποστειρωμένη, μιας χρήσης. Aτομική συσκευασία blister. Icoplus.
Κατασκευαστής: Icoplus
SKU: 157-11-050

Σύριγγα 50cc χωρίς βελόνα έκκεντρη Icoplus

 

Σύριγγα 50cc χωρίς βελόνα, luer έκκεντρη. Διάφανο πολυπροπυλένιο, μη τοξικό και μη πυρετογόνο, αποστειρωμένη, μιας χρήσης. Aτομική συσκευασία blister. Icoplus.

Οι σύριγγες, «ICO» του Ιταλικού εργοστασίου NOVICO S.p.A. είναι τύπου Β, με ελαστικό παρέμβυσμα για την επίτευξη στεγανότητας κατά την κίνηση του εμβόλου εντός του κυλίνδρου και σύμφωνα με τις διατάξεις του ΦΕΚ 681/Τεύχος δεύτερο 8-8-91.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των Πλαστικών συριγγών «ICO» είναι Πολυπροπυλένιο για τον κύλινδρο, πολυαιθυλένιο για το έμβολο και για το παρέμβυσμα φυσικό καουτσούκ σιλικονισμένο (Latex free) με σιλικόνη ειδικών προδιαγραφών.
Η αποστείρωση των συριγγών και των βελονών γίνεται με GAMMA RAY ακτινοβολία (Co 60-25 kGy) Η μέθοδος αυτή αποστείρωσης είναι πλέον σίγουρη και ακίνδυνη για παρόμοια φαρμακευτικά προϊόντα.
Η διάρκεια ισχύος της αποστείρωσης των συριγγών και βελονών είναι 5 έτη.
Μετά την ημερομηνία παραγωγής ο χρόνος λήξης των υλικών ειναι πέντε (5) έτη.

 

Το αυτοκόλλητο σήμα αποστείρωσης στην συσκευασία αλλάζει χρώμα από κίτρινο σε κόκκινο όταν υφίσταται σωστή μέθοδο αποστείρωσης.Το κόκκινο αυτοκόλλητο σήμα εγγυάται την πλήρη στειρότητα του προϊόντος.

Κάθε σύριγγα αποτελείται από 3 μέρη, δηλαδή
1. Τον αριθμημένο κύλινδρο, ο οποίος είναι υψηλής διαφάνειας που επιτρέπει την επισήμανση φυσαλίδων ή ιζήματος στο ενέσιμο υγρό. Η κλίμακα έχει ευκρινείς, ευανάγνωστες και ομοιόμορφου πάχους διαγραμμίσεις, ώστε να μην παρακωλύεται η μέτρηση του όγκου του εναίσιμου υγρού. Οι αριθμοί γράφονται στις μεγάλες διαγραμμίσεις Επίσης έχει ειδικά πτερύγια για σταθερό κράτημα. Στο ένα άκρο του κυλίνδρου υπάρχει ειδικό stop ώστε το έμβολο να συναντά ικανή αντίσταση πριν εξέλθει εντελώς από αυτόν και το άλλο άκρο φέρει σύνδεση luer.
2. Το έμβολο έχει δακτυλολαβή για εύκολη μετακίνησή του. Το ελαστικό παρέμβυσμα έχει διπλό δακτύλιο για να εξασφαλίζει πλήρη στεγανότητα και φέρει λεπτή επικάλυψη σιλικόνης για την εύκολη μετακίνησή του εμβόλου μέσα στον κύλινδρο. Το παρέμβυσμα παρέχει τέλεια στεγανότητα με τον ελάχιστο δυνατό όγκο.
3. Την βελόνα, η οποία είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα 18/8, έχει καθαριστεί με υπέρηχους από ξένα υλικά στο εσωτερικό της, η δε αιχμή έχει υποστεί τριπλό τρόχισμα για να μην προκαλεί πόνο, κατά την διείσδυση στο δέρμα.
Επίσης έχει υποστεί το τεστ εκχύλισης κατά την διαδικασία παραγωγής της.
- Η βελόνα έχει ενσωματωμένο προστατευτικό κάλυμμα για την ασφαλή απόρριψή της.
- Η βελόνα φέρει εδικά πτερύγια και το κάλυμμά της αφαιρείται εύκολα.
- Ο σωλήνας της βελόνας κόβεται με ηλεκτρονικό υπολογιστή σε σχήμα αυλού. Έτσι επιτρέπει την μαλακή εισροή του υγρού, και την εύκολη αναρρόφηση από την αμπούλα φαρμάκου
- Το σώμα της βελόνας είναι επικαλυμμένο με Σιλικόνη
- Η μεμβράνη της είναι επίσης σιλικοναρισμένη και έχει ατσάλινο δικτύωμα ώστε να μην απελευθερώνεται (γλιστρά ή χαλαρώνει ) ακόμα και μετά από την τριβή ή την πίεση διείσδυσης στις αμπούλες φαρμάκου.
Η συσκευασία είναι ατομική, καθαρή, αποστειρωμένη ασφαλής, και δεν επιτρέπει την είσοδο μικροοργανισμών.

 

Η συσκευασία είναι ατομική, καθαρή, αποστειρωμένη ασφαλής, και δεν επιτρέπει την είσοδο μικροοργανισμών. Είναι από ιατρικό χαρτί και διαφανές πλαστικό film, δεν σχίζεται και ανοίγει εύκολα. Η σύριγγα παραδίδεται πλήρως συναρμολογημένη με τη βελόνα ήδη τοποθετημένη και συσκευασμένη σε φάκελο από αρίστης ποιότητας θερμοσυγγολούμενo υλικό (blister-peel open μορφή) για πλήρη στεγανότητα και στειρότητα μέχρι τη χρήση και φέρει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις ως εξής.

1. Περιγραφή προϊόντος.
2. Εμπορική ονομασία.
3. Σήμανση CE 0051.
4. Μέγεθος σύριγγας και μέγεθος βελόνας.
5. Μη τοξική.
6. Μιας χρήσης.
7. Να μην χρησιμοποιείται ξανά αν ανοιχθεί η συσκευασία.
8. Μη πυρετογόνα.
9. Στείρα.
10. Να καταστρέφεται μετά την χρήση.
11. Μέθοδος αποστείρωσης.
12. Οδηγίες χρήσης.
13. Αριθμός παρτίδας.
14. Ημερομηνία παραγωγής.
15. Ημερομηνία αποστείρωσης και λήξη αυτής.
16. Εργοστάσιο παραγωγής (πλήρη στοιχεία) και χώρα παραγωγής.
17. Latex Free
Η τεχνολογία παραγωγής είναι σύμφωνη με τα δεδομένα της ISO9001, UNI CEI EN ISO 13485 DIRECTIVE 93/42/EOK ( οδηγία CEE κανονισμού ιατρικών συσκευών). Το Νο CE MARK είναι το 0051.