ΤΑΙΝΙΕΣ ΜULΤΙCΑRΕ ΙΝ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΩΝ 5τ

Multicare In Ταινίες Μέτρησης Τριγλυκεριδίων 5 Τεμαχίων
Κατασκευαστής: Multicare In
SKU: 155-05-031

Multicare In Ταινίες Μέτρησης Τριγλυκεριδίων 5 Τεμαχίων

Σε συσκευασία 5 τεμαχίων. Διαθέσιμες και σε συσκευασία των 10 και 25  τεμαχίων.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ: Ταινίες αντιδραστηρίων για τον προσδιορισμό της συγκέντρωσης των τριγλυκεριδίων. Για χρήση μόνο με το MULTICARE-IN

Με τις Ταινίες Τριγλυκεριδίων “multiCare-in”, είναι δυνατόν να ελέγξετε γρήγορα τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Το επίπεδο των τριγλυκεριδίων στο αίμα επηρεάζεται από την κατανάλωση λιπαρών ή τις αλλαγές του μεταβολισμού των λιπιδίων, επίσης από τον σακχαρώδη διαβήτη, την νεφρική ανεπάρκεια, προβλήματα στο πάγκρεας και την κατάχρηση αλκοόλ. Είναι σημαντικό να πληροφορήσετε τον οικογενειακό γιατρό σας, ώστε να υποδείξει την κατάλληλη θεραπεία, ή να ελέγξει την ήδη υπάρχουσα θεραπεία. Πραγματοποιείστε την εξέταση χωρίς να έχετε φάει ή πιει τίποτα (εκτος από νερό) για τουλάχιστον 12 ώρες.

Αρχή της μέτρησης και σύνθεση

Το τεστ βασίζεται στην αντίδραση Λιπάσης/Γλυκερόλη Κινάση/Φωσφατάση Οξειδάση Γλυκερόλη/ Περοξειδάσης/Χρωμογόνου. Η ένταση του χρώματος που δημιουργήθηκε από την αντίδραση, είναι ανάλογη της συγκέντρωσης των τριγλυκεριδίων στο αίμα.
Σύνθεση
Η περιοχη αντιδρασης της κάθε ταινιας περιεχει: χρωμογόνο ουσία μίνιμουμ 0,017 mg, Λιπάση: 1,02 U, Oξείδαση της 3-φωσφορικής γλυκερόλης 0,31 U,Κινάση Γλυκερόλης 0,41 U, Υπεροξιδάση:1,2 U.


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

* Η παρατεταμένη έκθεση των ταινιών στον αέρα και το φως μπορεί να αλλοιώσει τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Συνίσταται οι ταινίες να φυλάσσονται στα γνήσια σφραγισμένα φιαλίδια τους με τα πώματα σε θερμοκρασία δωματίου μεταξύ 5 και 3ΟoC (41 και 86οF).

* Αποφεύγετε την έκθεση σε υπερβολική υγρασία, μην τις καταψύχετε!

* Φυλάξτε τις ταινίες τριγλυκεριδίων “multiCare-in” μακριά από παιδιά.

* Μην πραγματοποιείτε κανένα τεστ σε θερμοκρασίες κάτω των 10oC (50οF) ή πάνω από 4ΟoC (104οF).

* Μην αγγίζετε τις ταινίες με παράγοντες μόλυνσης, όπως για παράδειγμα βρώμικα χέρια, τα αποτελέσματα των μετρήσεων μπορεί να αλλοιωθούν σοβαρά.

* Χρησιμοποιείστε τις ταινίες αμέσως μόλις τις βγάλετε από το φιαλίδιο.

* Σιγουρευτείτε ότι το φιαλίδιο είναι καλά κλεισμένο αφού πάρετε μια ταινία και ότι χρησιμοποιείτε το γνήσιο πώμα με το ξηραντικό υλικό. Μην τοποθετείτε τις ταινίες σε άλλο δοχείο.

* Οι ταινίες τριγλυκεριδίων “multiCare-in” πρέπει να χρησιμοποιούνται μέχρι και όχι μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται σε κάθε συσκευασία. Από την στιγμή που θα ανοίξετε ένα φιαλίδιο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για 3 μήνες. Η περιοχή αντίδρασης μιας ταινίας έχει άσπρο χρώμα κάτω από τις ιδανικές συνθήκες. Μην χρησιμοποιείτε τις ταινίες, αν η περιοχή της αντίδρασης έχει διαφορετικό χρώμα.


Διαδικασία

- Ανοίξτε το κουτί των ταινιών τριγλυκεριδίων “multiCare-in” , βγάλτε το τσιπ δεδομένων με το κίτρινο χρώμα.

- Τοποθετήστε το τσιπ στην κατάλληλη θέση στα πλάγια του μετρητή.


- Πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι, και μην βάλετε κρέμα ή απολυμαντικό πριν από το τρύπημα. Καθήστε και αφήστε το χέρι σας να κρέμεται προς τα κάτω για ένα λεπτό περίπου και τρίψτε το δάχτυλο που επιλέξατε να τρυπήσετε, για να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος.

-Ανοίξτε το φιαλίδιο, βγάλτε μια ταινία και κλείστε το αμέσως.

-Τοποθετήστε την ταινία στον μετρητή με την έγχρωμη πλευρά προς τα πάνω ωσότου ακουστεί κάποιος χαρακτηριστικό ήχος (‘μπιπ’).

-Ελέγξτε στην οθόνη αν εμφανίζεται το σύμβολο των τριγλυκεριδίων TGL και ελέγξτε ότι ο κωδικός που αναγράφεται στο φιαλίδιο των ταινιών είναι ο ίδιος που εμφανίζεται στην οθόνη.

- Τρυπάτε το δάχτυλό σας χρησιμοποιώντας τη συσκευή ανώδυνου τρυπήματος και ένα αποστειρωμένο σκαρφιστήρα που βρίσκεται στη συσκευασία του μετρητή.

- Αφαιρέστε την πρώτη σταγόνα αίματος με μια αποστειρωμένη γάζα και πιέστε απαλά την άκρη του δαχτύλου σας για να πάρετε μια δεύτερη σταγόνα (το λιγότερο 10μικρόλιτρα).

- Πλησιάστε το τρυπημένο δάχτυλο με τη σταγόνα του αίματος στο κατώτερο σημείο της ταινίας, είναι η περιοχή η οποία βρίσκεται εκτός του μετρητή Το δείγμα του αίματος θα απορροφηθεί αυτόματα από την ταινία. Μην απομακρύνεται το δάχτυλό σας μέχρι να εμφανιστούν στην οθόνη τα κινούμενα ψηφία (ο μετρητής παράγει ένα ηχητικό σήμα ‘μπιπ’).

- Μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίζεται το αποτέλεσμα.

- Χρησιμοποιείστε το πλήκτρο απόρριψης που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μετρητή για να απομακρύνετε τις χρησιμοποιημένες ταινίες ώστε να αποφευχθούν μολύνσεις.
Μόνο μια μέτρηση μπορεί να εκτελεστεί για κάθε τρύπημα δαχτύλου! Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες στο εγχειρίδιο του χρήστη. Όλα τα εξαρτήματα του πακέτου πρέπει να απορριφθούν κατάλληλα για την αποφυγή μολύνσεων.


Έλεγχος του συστήματος

Ο έλεγχος της επιδεξιότητας του χρήστη, της σωστής λειτουργίας του μετρητή “multiCare-in” και των σχετικών ταινιών, πρέπει να εκτελείται περιοδικώς, χρησιμοποιώντας τα διαλύματα ελέγχου “multiCare-in” για τα τριγλυκερίδια, και ακολουθώντας τις επισυναπτόμενες οδηγίες χρήσεως. Τα επιθυμητά αποτελέσματα του ελέγχου, είναι τυπωμένα στην ετικέτα των φιαλιδίων των ταινιών τριγλυκεριδίων “multiCare-in” που χρησιμοποιείτε.


Αποθήκευση και ημερομηνία λήξης

Διατηρείτε τις ταινίες σε θερμοκρασίες μεταξύ 5οC (41οF) και 30οC (86οF) και φυλάξτε τις στο γνήσιο φιαλίδιο. Να μην εκτίθενται σε απευθείας ηλιακό φως. Κλείστε το φιαλίδιο με το γνήσιο πώμα αμέσως μόλις βγάλετε μια ταινία. Από τη στιγμή που θα ανοίξετε το φυαλίδιο, οι ταινίες έχουν ημερομηνία λήξεως 3 μηνών (ακόμα και αν αναγράφεται άλλη ημερομηνία στο φυαλίδιο των ταινιών). Η ημερομηνία λήξης στη συσκευασία των ταινιών αναφέρεται σε ένα νέο σφραγισμένο φιαλίδιο. Η χρήση ληγμένων ταινιών μπορεί να προκαλέσει λανθασμένα αποτελέσματα. Να μην εκτίθενται σε υπερβολική υγρασία. Να μην καταψύχονται!

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Τριγλυκερίδια κάτω από 50mg/dL (0,5mmol/L)= LO* (ΧΑΜΗΛ0)

Τριγλυκερίδια μεταξύ 50mg/dL (0,5mmol/L) και 500mg/dL (5,6mmol/L)= αριθμητικό αποτέλεσμα.

Τριγλυκερίδια πάνω από 500mg/dL (5,6mmol/L)= ΗΙ** (ΥΨΗΛΟ)

*Επαναλάβετε το τεστ.

**Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η συγκέντρωση των τριγλυκεριδίων στο δείγμα είναι πολύ αυξημένη και φανερώνει ένα σοβαρό κίνδυνο. Επικοινωνήστε με γιατρό άμεσα.

ΤΙΜΕΣ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΩΝ

Λιγότερο από 150mg/dL (1,7mmol/L)= Φυσιολογικά

Οριακά Υψηλά=150-199 mg/dL (1,7-2,2mmol/L)

Υψηλά=200-499mg/dL (2,3-5,6mmol/L)

Πολύ υψηλά= 500 mg/dL (5,6mmol/L) ή παραπάνω

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα θα πρέπει να επικοινωνείτε με τον γιατρό σας. Ο αυτοέλεγχος μπορεί να είναι χρήσιμος για το γιατρό ώστε να διατυπώσει μια διάγνωση.

Επισημάνσεις για τους γιατρούς και το προσωπικό του εργαστηρίου

Για να πραγματοποιήσετε μέτρηση τριγλυκεριδίων με το σύστημα “multiCare-in”, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αίμα από τριχοειδή αγγεία ή φλεβικό αίμα. Μην τοποθετείτε ορρό ή πλάσμα στις ταινίες.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

-Εάν η τιμή των τριγλυκεριδίων μετά το τεστ δεν συμφωνεί με το τι αισθάνεται ο ασθενής και την γνώση πού έχει συνήθως για την κατάσταση της υγείας του και τα συμπτώματα, επαναλάβατε το τεστ. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήστη για να επαληθεύσετε την σωστή διαδικασία του προσδιορισμού και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

- Τα αποτελέσματα επηρεάζονται από υψηλά επίπεδα αιμοσφαιρίνης, χολερυθρίνης και ασκορβικού οξέως (Βιταμίνη C).

-Ανακριβή αποτελέσματα μπορεί να σημειωθούν επίσης σε υψηλά υψόμετρα, εξαιτίας χαμηλότερης συγκέντρωσης οξυγόνου.

-Μη ομαλές τιμές αιματοκρίτη (π.χ μεγαλύτερες 50% ή μικρότερες 30%) μπορούν μα επηρεάσουν τα αποτελέσματα

-Μικρότερη αναγκαία ποσότητα αίματος για εξέταση: 10μL

Ακρίβεια

Το μέσο σφάλμα του συστήματος “multiCare-in” Τριγλυκεριδίων σε σύγκριση με την μέθοδο αναφοράς GPO είναι <1Ο%. Σε μια σειρά μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε νοσοκομείο, ελήφθη η ακόλουθη γραμμική εξίσωση: y=0,9814x+3,8374.

Ορθότητα

Επαναληψιμότητα: Η μέση ανακρίβεια είναι < 5%, σε μια σειρά μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια, επετεύχθη ένας μέσος συντελεστής απόκλισης 4,66%.

Αναπαραγωγικότητα: Η μέση ανακρίβεια είναι < 5%, σε μια σειρά μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια, επετεύχθη ένας μέσος συντελεστής απόκλισης 4,62%.