Anats S.A. Logo

Sorry - this product is no longer available

Τεστ Σακχάρου VΙSUΑL GLUCΟSΕ

Τέστ Σακχάρου Visual Glucose
Κατασκευαστής: Biochemical
SKU: 155-05-030

Τέστ Σακχάρου Visual Glucose

Ταινίες για ημι-ποσοτικό προσδιορισμό της γλυκόζης στο ολικό αίμα.


Γενικές παρατηρήσεις

Ο ασθενής μπορεί να πραγματοποιήσει την εξέταση μόνος του. Ωστόσο τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα πρέπει να τεθούν υπό τον συνεχή έλεγχο ενός γιατρού ή ιατρικού προσωπικού ώστε να καθοριστεί το πρόγραμμα, ο προσδιορισμός, η ερμηνεία των αποτελεσμάτων και η θεραπεία.


Αρχή μέτρησης

Κάθε ταινία έχει μια περιοχή αντίδρασης στην οποία η οξειδάση της γλυκόζης αντιδρά με την D-γλυκόζη που υπάρχει στο αίμα και παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου το οποίο, λόγω της παρουσίας υπεροξειδάσης, αντιδρά με το χρωμογόνο. Η ένταση του χρώματος είναι ανάλογη προς τη συγκέντρωση της γλυκόζης που βρίσκεται στη σταγόνα αίματος.


Περιγραφή

Το Visual Glucose επιτρέπει τoν ημι-ποσοτικό προσδιορισμό της συγκέντρωσης γλυκόζης στο ανθρώπινο τριχοειδές αίμα. H συγκέντρωση της γλυκόζης εκτιμάται σε σύγκριση με την συγκριτική κάρτα στην περιοχή 40-500 mg/dL. Η συγκριτική κάρτα συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία.


Προορισμός χρήσης

Για γρήγορο προσδιορισμό της γλυκόζης του αίματος σε δυνητικά διαβητικούς, σε διαβητικούς ασθενείς, όταν δεν είναι διαθέσιμη ποσοτική μέθοδος για αυτο παρακολούθηση και σε υποψία υπογλυκαιμικού επεισοδίου.
Για μια σωστή διάγνωση του διαβήτη είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσουμε τον προσδιορισμό της γλυκόζης του αίματος με ένα ποσοτικό σύστημα.


Περιορισμοί

-Το σύστημα προορίζεται για ανάλυση με τριχοειδές αίμα. Μην χρησιμοποιείτε ορό ή πλάσμα.
-Αν το αποτέλεσμα της γλυκόζης που λαμβάνεται δεν αντιστοιχεί στην αίσθηση του ασθενή και / ή με τις γνώσεις που έχει συνήθως για την υγεία του και τα συμπτώματα του, η δοκιμή πρέπει να επαναληφθεί. Ένας γιατρός πρέπει να σας συμβουλεύσει.
-Οι τιμές γλυκόζης στο τριχοειδές αίμα μπορεί να είναι σημαντικά χαμηλότερες από ό, τι «τα πραγματικά επίπεδα της γλυκόζης» στην υπεργλυκαιμική υπερωσμωτική κατάσταση, με ή χωρίς κίτωση.
-Τα χέρια και τα δάχτυλα που έχουν μολυνθεί με ζάχαρη από τρόφιμα ή ποτά ενδέχεται να προκαλέσουν ψευδώς αυξημένα αποτελέσματα. Πλένετε τα χέρια σας σε ζεστό νερό, ξεπλύνετε και στεγνώστε πριν από τη δοκιμή.
-Η σοβαρή αφυδάτωση και η υπερβολική απώλεια νερού μπορεί να οδηγήσει σε ανακριβή χαμηλά αποτελέσματα. Παράγοντες αφυδάτωσης: έμετος, διάρροια και η πρόσληψη ορισμένων φαρμάκων όπως τα διουρητικά.
-Ο μειωμένοι παράγοντες π.χ. Το ασκορβικό οξύ σε φυσιολογικές συγκεντρώσεις, δεν επηρεάζουν.
Αν ληφθούν μεγάλες ποσότητες, μπορεί να εμφανιστούν ασυνήθιστα χαμηλά αποτελέσματα.
-Δείγματα με μη φυσιολογική υψηλή συγκέντρωση λιπιδίων μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα.
-Άτομα με αχρωματοψία δεν πρέπει να χρησιμοποιούν χρωματικές οπτικές διαδικασίες.
-Μη φυσιολογικές τιμές του αιματοκρίτη (υψηλότερες από 55% ή μικρότερες του 35%) μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα με τις ταινίες Visual Glucose.
-Οι ταινίες Visual Glucose γλυκόζης δεν είναι κατάλληλες για την εκτέλεση εξέτασης σε δείγματα αίματος νεογνών.


Σύνθεση

Χρωμογόνο: 0.032 mg /strip, Οξειδάση γλυκόζης: 4,7 IU /strip, Υπεροξειδάση: 1.5 IU /strip

Εκτέλεση εξέτασης

Απαιτούμενα εξαρτήματα
Αποστειρωμένες γάζες, χρονόμετρο ή ρολόι με ένδειξη δευτερόλεπτων, αυτόματος σκαριφιστήρας.


Προετοιμασία

Με το ρολόι έτοιμο κοντά σας, βγάλτε την συγκριτική κάρτα από το κουτί. Πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και στεγνώστε τα καλά. Ανοίξτε την συσκευασία της ταινίας πριν από την εκτέλεση της δοκιμής, όπως φαίνεται κάτω και τοποθετήστε την ταινία αντίδρασης στην συγκριτική κάρτα.

Τρύπημα δαχτύλου:

Αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυμμα του αυτόματου σκαριφιστήρα στρίβοντάς το.

Πιέστε το ανοιχτό άκρο του αυτόματου σκαριφιστήρα στο πλάι του δάκτυλου σας (είναι πιο ανώδυνο από ότι στο μπροστινό μέρος του δαχτύλου σας) και πατήστε το πλαϊνό πλήκτρο του αυτόματου σκαριφιστήρα έως ότου ακουστεί ένα ‘κλικ’ για να τρυπήσετε το δάχτυλό σας.Βάλτε αυτή την σταγόνα αίματος στην ταινία αντιδρασης στο εσωτερικό της μπλε ζώνης όπως δείχνει το βέλος. Βεβαιωθείτε ότι η σταγόνα καλύπτει εντελώς το εσωτερικό της μπλε ζώνης. Περιμένετε 40 δευτερόλεπτα.
Μετά από 40 δευτερόλεπτα γρήγορα γυρίστε την κάρτα ανάποδα και συγκρίνετε την αλλαγή του χρώματος μέσα από την τρύπα με το αντίστοιχο χρώμα στη συγκριτική κάρτα. Αυτό πρέπει να γίνει εντός 25 δευτερολέπτων από τη στιγμή που θα γυρίσετε την κάρτα. Ο αριθμητική τιμή δίπλα στο χρώμα σας δίνει την τιμή της γλυκόζης.

Ερμηνεία των αποτελεσμάτων

Δεδομένου ότι το αποτέλεσμα της δοκιμής είναι μια ημι-ποσοτική κρίση που βασίζεται στην απόχρωση και την ένταση του χρώματος, είναι χρήσιμο να λαμβάνουμε τη γνώμη ενός δευτέρου ατόμου στο τελικό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να γίνει η σύγκριση του χρώματος μέσα στα επόμενα 25 δευτερόλεπτα, διαφορετικά το χρώμα θα σκουρύνει και η συγκέντρωση η οποία θα αξιολογηθεί θα είναι υψηλότερη από την πραγματική. Κάθε πεδίο χρώματος αντιστοιχεί σε μια τιμή γλυκόζης. Το πιο ανοιχτό χρώμα είναι γλυκόζη 40mg/dL. Μια ταινία αντίδρασης με χρώμα πιο ανοιχτό από 40mg/dL πρέπει να θεωρείται ως ένα επίπεδο γλυκόζης χαμηλότερο από 40mg/dL. Μια ταινία αντίδρασης με χρώμα πιο σκούρο από 500 + θα πρέπει να θεωρείται ως ένα επίπεδο γλυκόζης μεγαλύτερο από 500mg/dL. Κανονικές τιμές γλυκόζης στο αίμα: Σε νηστεία οι φυσιολογικές τιμές γλυκαιμίας σε μη διαβητικά άτομα είναι: 70-110mg/dL (3,9 - 6,1mmol/L).
Σημαντικό! Συνιστάται προσοχή στην ερμηνεία της γλυκόζης με τιμές κάτω από 50mg/dL ή πάνω από 250mg/dL. Συμβουλευτείτε έναν ιατρό όσο το δυνατόν συντομότερα εάν λαμβάνονται αυτές οι τιμές.