Anats S.A. Logo

Sorry - this product is no longer available

Τεστ Χοληστερίνης VΙSUΑL CΗΟLESTEROL

Για γρήγορο προσδιορισμό της χοληστερόλης στο αίμα , visual cholesterol (2 τεμ) χωρίς τη χρήση συσκευής. Visual Cholesterol - Οπτική μέτρηση χοληστερόλης Ταινίες για ημι-ποσοτικό προσδιορισμό της χοληστερόλης στο ολικό αίμα.
Κατασκευαστής: Biochemical
SKU: 155-05-029

Τέστ Χοληστερίνης Visual Cholesterol

 


Γενικές παρατηρήσεις


Η χοληστερόλη είναι ένα σημαντικό συστατικό της σύνθετης δομής του ανθρώπινου σώματος, και συμμετέχει στην παραγωγή των στεροειδών ορμονών και των οξέων της χολής. Η χοληστερόλη λαμβάνεται από τα τρόφιμα που τρώμε, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της παράγεται από το ήπαρ. Μεταφέρεται στο πλάσμα από λιποπρωτεΐνες, που αποτελούνται από λιπίδια και απο-λιποπρωτεΐνες. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση των αγγειακών και στεφανιαίων νοσημάτων βασίζονται κυρίως στον προσδιορισμό της υπερχοληστερολαιμίας, σαν παράγοντας επικινδυνότητας.

Με τις ταινίες Visual Cholesterol είναι δυνατόν να ελέγξετε γρήγορα τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και να ενημερώσει τον γιατρό σας ώστε να βρεθεί μια κατάλληλη θεραπεία ή να αναθεωρηθεί η υπάρχουσα θεραπεία. Ο ασθενής μπορεί να εκτελεί τη δοκιμή μόνος του. Ωστόσο τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα πρέπει να γίνονται γνωστά στον γιατρό σας ώστε να παρακολουθεί την ερμηνεία των αποτελεσμάτων, τη θεραπεία και την διατροφή.


Αρχή μέτρησης

Η εξέταση βασίζεται στην αντίδραση των: Εστεράση χοληστερόλης / Οξειδάση χοληστερόλης / Υπεροξειδάση / Χρωμογόνο. Η ένταση του χρώματος είναι ανάλογη προς τη συγκέντρωση της χοληστερόλης που βρίσκεται στο αίμα.


Περιγραφή

Το Visual Cholesterol επιτρέπει τoν ημι-ποσοτικό προσδιορισμό της συγκέντρωσης χοληστερόλης στο ανθρώπινο τριχοειδές αίμα. H συγκέντρωση της χοληστερόλης εκτιμάται σε σύγκριση με την συγκριτική κάρτα στην περιοχή 150-400 mg/dL. Η συγκριτική κάρτα συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία.


Προορισμός χρήσης

Για γρήγορο προσδιορισμό της χοληστερόλης του αίματος. Η εξέταση αυτή είναι χρήσιμη για την παρακολούθηση της χοληστερολαιμίας σε άτομα με διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση και συγγενή υπερχοληστερολαιμία. Συνιστάται ο έλεγχος της συγκέντρωσης χοληστερόλης στο αίμα σε όσους καπνίζουν, καταναλώνουν αλκοόλ και λιπαρά γεύματα και είναι υπέρβαροι ή δεν ασκούνται τακτικά.
Συνιστάται ιδιαίτερα σε άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες πριν από την ηλικία των 60 ετών.
Αυτή η εξέταση δεν πρέπει να αντικαθιστά την ποσοτική μέθοδο για τον προσδιορισμό της χοληστερόλης του αίματος.


Περιορισμοί

- Το σύστημα προορίζεται για ανάλυση με τριχοειδές αίμα. Μην χρησιμοποιείτε ορό ή πλάσμα.

- Αν το αποτέλεσμα της χοληστερόλης που λαμβάνεται δεν αντιστοιχεί στην αίσθηση του ασθενή και / ή με τις γνώσεις που έχει συνήθως για την υγεία του και τα συμπτώματα του, η δοκιμή πρέπει να επαναληφθεί. Ένας γιατρός πρέπει να σας συμβουλεύσει.

- Ο μειωμένοι παράγοντες π.χ. Το ασκορβικό οξύ σε φυσιολογικές συγκεντρώσεις, δεν επηρεάζουν. Αν ληφθούν μεγάλες ποσότητες, μπορεί να εμφανιστούν ασυνήθιστα χαμηλά αποτελέσματα.
- Δείγματα με πολύ υψηλές συγκεντρώσεις τριγλυκεριδίων (πάνω από 500mg/dl) μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα.
- Άτομα με αχρωματοψία δεν πρέπει να χρησιμοποιούν χρωματικές οπτικές διαδικασίες.
- Υψηλά επίπεδα αιματοκρίτη και/ή χολερυθρίνης μπορούν να επηρεάζουν το αποτέλεσμα δίνοντας πιο ανοιχτό χρώμα από ότι το πραγματικό.
- Μη φυσιολογικές τιμές του αιματοκρίτη (υψηλότερες από 50% ή μικρότερες του 35%) μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα με τις ταινίες Visual Cholesterol.
- Τα αποτελέσματα επηρεάζονται από υψηλές τιμές στεροειδών.
- Οι ταινίες Visual Cholesterol χοληστερόλης δεν είναι κατάλληλες για την εκτέλεση εξέτασης σε δείγματα αίματος νεογνών.
- Πρόσφατη ασθένεια, εγκυμοσύνη και ορμονικά αντισυλληπτικά μπορεί να επηρεάσουν τις τιμές της χοληστερόλης.
- Αποτελέσματα που λαμβάνονται κάτω από αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να αναφέρονται στο γιατρό σας πριν λάβετε διαιτητικά ή θεραπευτικά μέτρα.


Σύνθεση

Χρωμογόνο: 0.06 mg/strip, Εστεράση χοληστερόλης: 1.94 IU/strip, Οξειδάση χοληστερόλης: 0.97 IU/strip, POD: 2.91 IU/strip

 

Εκτέλεση εξέτασης

Απαιτούμενα εξαρτήματα Αποστειρωμένες γάζες, χρονόμετρο ή ρολόι με ένδειξη δευτερόλεπτων, αυτόματος σκαριφιστήρας. Προετοιμασία Με το ρολόι έτοιμο κοντά σας, βγάλτε την συγκριτική κάρτα από το κουτί. Πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και στεγνώστε τα καλά. Ανοίξτε την συσκευασία της ταινίας πριν από την εκτέλεση της δοκιμής, όπως φαίνεται κάτω και τοποθετήστε την ταινία αντίδρασης στην συγκριτική κάρτα.

 

Τρύπημα δαχτύλου:

Αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυμμα του αυτόματου σκαριφιστήρα στρίβοντάς το.

Πιέστε το ανοιχτό άκρο του αυτόματου σκαριφιστήρα στο πλάι του δάκτυλου σας (είναι πιο ανώδυνο από ότι στο μπροστινό μέρος του δαχτύλου σας) και πατήστε το πλαϊνό πλήκτρο του αυτόματου σκαριφιστήρα έως ότου ακουστεί ένα ‘κλικ’ για να τρυπήσετε το δάχτυλό σας.

Βάλτε αυτή την σταγόνα αίματος στην ταινία αντίδρασης στο εσωτερικό της μπλε ζώνης όπως δείχνει το βέλος. Βεβαιωθείτε ότι η σταγόνα καλύπτει εντελώς το εσωτερικό της πράσινης ζώνης. Περιμένετε 40 δευτερόλεπτα.

Μετά από 40 δευτερόλεπτα γρήγορα γυρίστε την κάρτα ανάποδα και συγκρίνετε την αλλαγή του χρώματος μέσα από την τρύπα με το αντίστοιχο χρώμα στη συγκριτική κάρτα. Αυτό πρέπει να γίνει εντός 25 δευτερολέπτων από τη στιγμή που θα γυρίσετε την κάρτα. Η αριθμητική τιμή δίπλα στο χρώμα σας δίνει την τιμή της χοληστερόλης.

 

Ερμηνεία των αποτελεσμάτων

Ανάγνωση δοκιμής: Η οπτική ανάγνωση επηρεάζεται από την προσωπική εκτίμηση και μπορεί να αλλάζει από άτομο σε άτομο. Το αποτέλεσμα της δοκιμής είναι μια ημι-ποσοτική κρίση που βασίζεται στην απόχρωση και την ένταση του χρώματος. Είναι σημαντικό να γίνει η σύγκριση του χρώματος μόλις περάσουν 40 δευτερόλεπτα, αλλιώς το χρώμα θα είναι πιο ανοιχτό και η συγκέντρωση η οποία αξιολογείται θα είναι χαμηλότερη από την πραγματική. Κάθε πεδίο χρώματος αντιστοιχεί σε μια τιμή χοληστερόλης. Το πιο ανοιχτό χρώμα είναι χοληστερόλη 150mg/dl. Μια ταινία αντίδρασης με χρώμα πιο ανοιχτό από 150mg/dl θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα επίπεδο χοληστερόλης κάτω από 150mg/dl. Μια ταινία αντίδρασης με χρώμα πιο σκούρο από 400mg/dl θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα επίπεδο χοληστερόλης μεγαλύτερο από 400mg/dl.