10 Μυστικά Για Να Επιλέξετε Το Σωστό Νούμερο Παπουτσιού

  • Μετρήστε το μήκος του ποδιού σας. Υπάρχει μία διεθνή αντιστοιχία στο μήκος του ποδιού και τα νούμερα του παπουτσιού. Πολλές εταιρείες αναγράφουν το μήκος του ποδιού που αντιστοιχεί το δικό τους παπούτσι. Αυτό είναι αναγκαίο καθώς οι εταιρείες συνήθως δεν κρατούν το ίδιο καλαπόδι και φόρμα κατασκευής. Το πόδι πρέπει να μετριέται σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς αλλάζει το μήκος του μετά από αύξηση βάρους, εγκυμοσύνη, ηλικιακά δεδομένα. Μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί. Βάλτε ένα μολύβι κάθετα στο πόδι σας, ακριβώς πίσω από τη πτέρνα και μπροστά από το πιο μακρύ δάκτυλο σας. Το μολύβι πρέπει να είναι κάθετο στο έδαφος και να μην είναι υπό γωνία. Τραβήξτε μία γραμμή και μετρήστε την απόσταση μεταξύ του. Το σωστό είναι να είσαστε όρθιοι και να πάρει το αποτύπωμα κάποιος άλλος για εσάς. Μετρήστε και τα δύο πόδια καθώς έχουν διαφορές μεταξύ τους.
  • Να αγοράζετε τα παπούτσια σας μετά από δουλειά ή γενικά κάποια κόπωση. Τα πόδια αλλάζουν όγκο  κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναλόγως των υποχρεώσεων. Συνήθως πρήζονται, μέχρι και μισό νούμερο διαφορά. Σε ακραίες περιπτώσεις έντονης κόπωσης και κινητικότητας (στρατιώτες, επαγγελματίες, πεζοπόροι κλπ) ή κάποιες παθολογίες μπορεί να αλλάξει και ένα ολόκληρο νούμερο.
  • Αν τα παπούτσια που αγοράζετε τα θέλετε για κάποια ιδιαίτερη χρήση, θα φοράτε τις κάλτσες που συνήθως φοράτε σε αυτή τη χρήση. Όχι πιο χοντρές ή πιο λεπτές.
  • Αν έχετε εντοπίσει διαφορά στο ένα πόδι από το άλλο κατά τη μέτρηση, θα αγοράζετε παπούτσια που αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο πόδι.
  • Σηκωθείτε όρθιοι και κάνετε ορισμένα βήματα. Ελέγξτε το χώρο που περισσεύει από το πιο μακρύ δάκτυλο έως το εσωτερικό τέρμα του παπουτσιού. Πρέπει να είναι οπωσδήποτε ένα εκατοστό τουλάχιστον.
  • Δώστε μεγάλη σημασία σε όλα τα σημεία κατασκευής του παπουτσιού. Είναι πολύ σημαντική η σωστή εφαρμογή στο φάρδος των δακτύλων, του κουντεπιέ και της πτέρνας.
  • Κάνετε ορισμένα βήματα για να νιώσετε την άνεση του παπουτσιού. Πρέπει να είναι από την αρχή άνετο. Μην περιμένετε να “ανοίξει” ή να βάλετε κάτι για να προσαρμοστεί το φάρδος.
  • Ελέγξτε με το χέρι σας το εσωτερικό του παπουτσιού για χοντρές ραφές, αγκράφες, ετικέτες, οτιδήποτε μπορεί να σας δημιουργήσει επώδυνη πίεση και τριβές μετά από κάποιες ώρες χρήσης. Με το πόδι και ειδικά με κάλτσα, ενδέχεται να μην νιώθετε τις πιέσεις μέσα σε λίγα λεπτά. Γι’ αυτό τα ελέγχουμε με το χέρι που είναι γυμνό και πιο ευαίσθητο.
  • Αν χρησιμοποιείται εξατομικευμένους πάτους ειδικής κατασκευής κατόπιν πελματογραφήματος, ζητείστε από τον πωλητή να δοκιμάσετε τα παπούτσια εφόσον έχετε αφαιρέσει τον πάτο του παπουτσιού. Αν δεν αφαιρείτε πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή των πάτων για την προσαρμογή.
  • Ελέγξτε την άνεση του παπουτσιού σε σκληρό έδαφος (μάρμαρο, πλακάκι) και όχι επάνω σε μοκέτα ή χαλί του καταστήματος.

Το παπούτσι πρέπει να το νιώθετε άνετο εσείς! Ανεξάρτητα τις προδιαγραφές και τον σχεδιασμό του, τον τελικό λόγο τον έχει μόνο το δικό σας πόδι!

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Νο

35

36

37

38

39

40

41

42

 

cm

21,50

22,20

23

23,80

24,60

25,40

26,30

27,10

ΑΝΔΡΕΣ

Νο

40

41

42

43

44

45

46

47

48

cm

24,40

25,40

26

27

27,90

28,60

29,40

30,20

31

Leave your comment