Anats S.A. Logo
Blog archive
RSS

Blog posts of '2018' 'Οκτώβριος'

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς
Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε το 1999 και διοργανώνεται έκτοτε κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.
Διατροφή και πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η σημαντικότερη αιτία θανάτου στους άνδρες 35-55 ετών και μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου στις γυναίκες στις χώρες του δυτικού κόσμου. Πρόκειται για πολυπαραγοντικής φύσεως νοσήματα που ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν επιτυχώς είναι να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες κινδύνου αναπτύξεως τους.
Νάτριο και Κάλιο: πώς οι ηλεκτρολύτες σχετίζονται με την υπέρταση;
Διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένα τρόφιμα, αξιοσημείωτα χαμηλά σε κάλιο και υψηλά σε νάτριο θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε μια τέτοια ανισορροπία. Αυτό θα μπορούσε επίσης να ερμηνεύσει με κάποιο τρόπο γιατί υψηλές σε νάτριο δίαιτες μπορεί να επηρεάζουν κάποιους ανθρώπους & κάποιους άλλους όχι.
Στιγμιαίος καφές και στην υπέρταση!
Αν ο στιγμιαίος καφές είναι καθημερινή σου συνήθεια, συνέχισε να τον απολαμβάνεις με μέτρο ακόμα και αν η πίεσή σου είναι τσιμπημένη! Αυτά υποστηρίζει τελευταία επιστημονική δημοσίευση που συνέκρινε τις σχετικές έρευνες από το 2010 και μέχρι σήμερα με πάνω από 4.000.000 συμμετέχοντες συνολικά!