Anats S.A. Logo
Blog archive
RSS

Blog posts of '2018' 'Ιούνιος'

Μέταλλα και εκδήλωση Alzheimer: Υπάρχει συσχέτιση;
Άτομα με τη μεγαλύτερη πρόσληψη χαλκού, σε συνδυασμό με μια διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, είχαν έκπτωση νοητικής λειτουργίας τρεις φορές μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Αντιθέτως, η πρόσληψη χαλκού από μόνη της δε φαίνεται να σχετίζεται με έκπτωση νοητικής λειτουργίας σε μια διατροφή χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά
Πεπτικό έλκος. Πώς θεραπεύεται;
Τα πεπτικά έλκη είναι τα διαβρωμένα σημεία των πεπτικών μεμβρανών στο στόμαχο ή το δωδεκαδάκτυλο. Η διάβρωση γίνεται από τους χυμούς του ίδιου του πεπτικού -το γαστρικό οξύ και τα πεπτικά ένζυμα- όταν οι μηχανισμοί αυτοπροστασίας του -η παραγωγή βλέννας και διττανθρακικών- αποτυγχάνουν.
Αναιμία και Διατροφή
Υπάρχουν διάφοροι τύποι αναιμίας. Εμείς εδώ θα ασχοληθούμε με αυτούς που είναι αποτέλεσμα έλλειψης ή δυσαπορρόφησης μικροθρεπτικών συστατικών. Καταρχάς, αναιμία έχουμε όταν τα ερυθροκύτταρα είναι λιγότερα σε αριθμό από τα φυσιολογικά ή όταν περιέχουν λιγότερη αιμοσφαιρίνη. Η αιμοσφαιρίνη είναι μια πρωτεΐνη πλούσια σε σίδηρο, που δίνει στα ερυθροκύτταρα το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα και έχει ως βασικό ρόλο να μεταφέρει οξυγόνο για την παραγωγή ενέργειας από τους πνεύμονες στο υπόλοιπο σώμα.
Ουρικό Οξύ
Είναι μία ημιστερεά ένωση, η οποία αποτελεί το τελικό προϊόν του μεταβολισμού των πρωτεϊνών και κυρίως της διάσπασης των πουρινών. Οι πουρίνες αποτελούν βασικό συστατικό των νουκλεϊκών οξέων, ενώ υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες και σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως τα κρέατα και τα υποπροϊόντα τους.
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Διατροφικός οδηγός «επιβίωσης»
Εάν μετά από κάποιο γεύμα έχετε ποτέ αισθανθεί έντονο κάψιμο λίγο πιο πάνω από το στομάχι, τότε ίσως είναι η καούρα που προκαλεί η Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση (ΓΟΠ). Κάτι τέτοιο βέβαια θα πρέπει να διαγνωστεί από τον ιατρό σας ενώ και εδώ η διατροφή μπορεί να εξομαλύνει πολύ τα συμπτώματα.
Η νηστεία για την καρδιά, τον διαβήτη και τον καρκίνο
Η νηστεία όταν γίνεται με το σωστό τρόπο, μπορεί να μειώνει όχι μόνο τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις ή διαβήτη αλλά και για καρκίνο. Παράλληλα αυξάνει τη διάρκεια ζωής και βελτιώνει την ψυχική υγεία. Η μειωμένη κατανάλωση κορεσμένου λίπους (ζωικό-επιβλαβές) κατά τη νηστεία και η ταυτόχρονη κατανάλωση μονοακόρεστου (καλού) λίπους από το ελαιόλαδο, ταχίνι, ξηρούς καρπούς συντελεί στη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων, στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης και στην πτώση του σακχάρου.
6 must για να πέσει η χοληστερόλη σου
H χοληστερόλη είναι μία ουσία απαραίτητη για ζωτικές διεργασίες του οργανισμού μας, η οποία παράγεται σε μεγάλες ποσότητες στο σώμα μας από το ήπαρ, ενώ εμπεριέχεται και σε αρκετές από τις τροφές που καταναλώνουμε. Ωστόσο, όταν τα επίπεδά της αυξάνονται πολύ στο αίμα, συχνά συσχετίζονται με την εμφάνιση ποικίλων ασθενειών, εκ των οποίων κύριες τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Anats Health Products και ‘Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ’ : 04/06/2018
Η Anats ΑΕ υπέβαλε πρόταση στον Α’ κύκλο της ενιαίας δράσης ‘Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ’, η οποία και εγκρίθηκε για χρηματοδότηση. Η δράση στοχεύει στη(ν): σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα καθώς και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.
Λουτεΐνη και Ζεαξανθίνη: Πως επιδρούν στην όραση;
Η λουτεΐνη είναι μια χρωστική ουσία η οποία ανήκει στην ομάδα των καροτενοειδών. Τη συναντάμε σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. λαχανίδα, σπανάκι), τις κίτρινες πιπεριές, το καλαμπόκι, τον κρόκο του αυγού, καθώς και σε εμπλουτισμένα τρόφιμα. Η λουτεΐνη μαζί με το καροτενοειδές ζεαξανθίνη, έχουν συνδεθεί με την υγεία των ματιών και συγκεκριμένα με την προστασία έναντι του καταρράκτη και της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, των πιο συχνών αιτιών μη αναστρέψιμης απώλειας όρασης