Anats S.A. Logo
RSS

Blog posts of '2019' 'Μάρτιος'

Fitness Trackers: Συμβάλλουν στην υγεία και την απώλεια βάρους;
Τι είναι τα fitness – activity trackers; Πώς μπορείτε να τα αξιοποιήσουμε για μέγιστα οφέλη στη διατροφή και την υγεία σας; Μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσουμε το βάρος και να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες; Βρείτε τις απαντήσεις και μάθετε τα πάντα για τα νέα αυτά gadgets που έχουν εισβάλλει στην καθημερινότητά μας στο κείμενο που ακολουθεί.
Έκζεμα και Διατροφή: Πώς σχετίζονται;
Το ξηρό, ερυθρό δέρμα, με έντονη φαγούρα ή αίσθημα καψίματος και έντονη απολέπιση, το οποίο εμφανίζεται με εξάρσεις και υφέσεις, μπορεί να υποδηλώνει την παρουσία εκζέματος.
Νηστεία: Ένα δώρο για την υγεία μας
Η Ορθόδοξη Χριστιανική νηστεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής, αφού σύμφωνα με τη χριστιανική θρησκεία προβλέπετε να νηστεύουμε 180-200 ημέρες ετησίως. Ποιες είναι οι βασικές περίοδοι της νηστείας;
Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Πώς καθιερώθηκε και γιατί
Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα, σε ανάμνηση των μεγάλων αγώνων των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας στην Νέα Υόρκη κατά τον 19ο αιώνα.
Θέλω να ρίξω τη χοληστερόλη μου χωρίς φάρμακα
Ο γιατρός αποφάσισε να καθυστερήσει τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής ώστε να δει αν η αλλαγή του τρόπου ζωής θα επιφέρει μείωση στις τιμές της χοληστερόλης. Εδώ είναι το ενδιαφέρον σημείο όπου μπορεί να παρέμβει αποτελεσματικά ο διαιτολόγος, ώστε να δώσει τις συστάσεις που θα βοηθήσουν κάποιον να αποφύγει τη φαρμακευτική αγωγή.
Ποιο ρόλο παίζει η αυξημένη χοληστερίνη στη νόσο Alzheimer;
Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για τα τρόφιμα τα οποία ενδεχομένως ευνοούν την ανάπτυξη της νόσου Alzheimer ή καθυστερούν την εμφάνισή της. Ένα από τα πρώτα τρόφιμα που ενοχοποιείται είναι η ζάχαρη και τα λιπαρά, των οποίων η κατανάλωση σε καθημερινή βάση και μεγάλη ποσότητα έχει συνδεθεί με τον αυξανόμενο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Alzheimer. Από την άλλη πλευρά, η υιοθέτηση της Μεσογειακής διατροφής, στο σύνολό της καθώς και η κατανάλωση κάποιων βοτάνων φένεται να έχει προστατευτική επίδραση στον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.
Ανεύρυσμα αορτής: Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις
Με τον όρο ανεύρυσμα εννοούμε τη διεύρυνση, διόγκωση ή διάταση τμήματος ενός αιμοφόρου αγγείου (συνήθως αρτηρίας). Ανευρύσματα μπορεί να παρουσιαστούν σε οποιοδήποτε αιμοφόρο αγγείο του εγκεφάλου, της θωρακικής και κοιλιακής αορτής, ακόμα και μέσα στην καρδιά. Το ανεύρυσμα αορτής είναι μια ανώμαλη διόγκωση που εμφανίζεται στο τοίχωμα του κύριου αιμοφόρου αγγείου του οργανισμού μας (αορτή), το οποίο μεταφέρει το αίμα από την καρδιά στο σώμα μας. Τα ανευρύσματα αορτής μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στην αορτή και μπορεί να έχουν σχήμα σαν αδράχτι (ατρακτοειδή) ή σαν σάκκο (σακκοειδή).
Τι σχέση έχει η σοκολάτα με τον κίνδυνο για εγκεφαλικό;
Με τα εγκεφαλικά επεισόδια να αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου στις Δυτικές χώρες μετά από τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο δεν είναι περίεργο που ο καθένας μας θα έψαχνε για μαγικές τροφές που μπορεί να βοηθούν στη μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό.