Anats S.A. Logo
Blog archive
RSS

Blog posts of '2019' 'Ιούλιος'

Διατροφή της εγκύου τους καλοκαιρινούς μήνες
Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του και έφτασαν και οι υψηλές θερμοκρασίες, που για όλους μας αλλά κυρίως για τις εγκύους είναι «βασανιστικές». Το καλοκαίρι όμως είναι και η πιο απολαυστική εποχή του χρόνου, παρόλο που κρύβει αρκετούς κινδύνους για την υγεία μας και πολύ περισσότερο για τις μέλλουσες μαμάδες.
Χάσιμο Βάρους – Είσαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι;
Το καλοκαίρι είναι εδώ – αλλά και η ανησυχία για τα καλοκαιρινά ρούχα εάν εφαρμόζουν καλά! Σκέφτεστε να χάσετε μερικά κιλά; Η στάση σας απέναντι στην απώλεια βάρους θα προκαθορίσει την επιτυχία ή αποτυχία σας έτσι, υποβάλετε στον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις....
Χρήσιμες οδηγίες σε πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη για την προστασία των νεφρών τους, τους καλοκαιρινούς μήνες
Η Διαβητική Νεφροπάθεια επισυμβαίνει στον Διαβήτη τύπου Ι (πρώην ονομασία νεανικός διαβήτης ή Ινσουλινοεξαρτώμενος) και στον Διαβήτη τύπου 2 (πρώην ονομασία διαβήτης ενηλίκων ή μη –ινσουλινοεξαρτώμενος), αλλά και σε άλλες μορφές Διαβήτου όπως αυτός μετά από παγκρεατεκτομή ή μετά από χρόνια παγκρεατίτιδα.
Διατροφή και Κολύμβηση: Τι χρειάζεται να γνωρίζεις;
Η διατροφική προσέγγιση όσων ασχολούνται με την κολύμβηση επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, προϋποθέτει καλό σχεδιασμό γευμάτων με στόχο την ενίσχυση της απόδοσης, την μείωση της κόπωσης και την ικανότητα συγκέντρωσης κατά την διάρκεια της προπόνησης. Όπως συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα, οι κατάλληλες διατροφικές επιλογές είναι απαραίτητο συστατικό των αθλούμενων ώστε να διατηρήσουν την μυϊκή τους μάζα, αλλά και τα επίπεδα υδάτωσης. Τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας θα οδηγήσουν σε ανεπιθύμητη απώλεια μυϊκής μάζας, δυσλειτουργία έμμηνου ρύσης για τις γυναίκες και ορμονικές διαταραχές, αυξημένη κόπωση και πιθανούς τραυματισμούς.