Anats S.A. Logo
Blog archive
RSS

Blog posts of '2023' 'Δεκέμβριος'

Σωματική άσκηση Σακχάρώδη Διαβήτη Τύπου 2
Τι γίνεται κατά την διάρκεια και μετά από μια σωματική άσκηση; Σωματική άσκηση Σακχάρώδη Διαβήτη Τύπου 2 Στους μη διαβητικούς Το πάγκρεας εκκρίνει γρήγορα τόση ινσουλίνη όση ακριβώς χρειάζεται. Στη διάρκεια της άσκησης η έκκριση της ελαττώνεται ενώ αυξάνεται η έκκριση των αντιρροπιστικών ορμονών (γλυκαγόνη, κορτιζόλη, κατεχολαμίνες, αυξητική ορμόνη)
Παγκόσμια Ημέρα Επιδημιολογικής Ετοιμότητας
Η Παγκόσμια Ημέρα Επιδημιολογικής Ετοιμότητας αναδεικνύει τη σημασία της προαγωγής της υγείας κοινοτήτων και της προετοιμασίας για πιθανές κρίσεις υγείας. Η επιδημιολογία αποτελεί κλειδί στην κατανόηση, παρακολούθηση και πρόληψη των ασθενειών που μπορούν να επηρεάσουν τις κοινότητες μας.
Σωματική Άσκηση στα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη
Η σωματική άσκηση εδώ και πολλά χρόνια θεωρείται ωφέλιμη για τη θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη. Υπήρξε μια από τις προτεινόμενες θεραπείες στη προινσουλινικη εποχή. Επιπλέον η θεραπευτική της αξία είχε αναγνωρισθεί από τους γιατρούς του 18ου αιώνα.
Ασκήσεις για Διαβητικούς
Η σωματική άσκηση αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της διαχείρισης του διαβήτη τύπου 1 και 2. Παρόλο που η κάθε περίπτωση διαβήτη είναι μοναδική, υπάρχουν ορισμένες κοινές αρχές που μπορούν να ισχύουν για πολλούς ασκούμενους.
Διεθνής Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης
Η Παγκόσμια Ημέρα Παγκόσμιας Κάλυψης Υγείας στοχεύει στην ευαισθητοποίηση πρωτίστως των κυβερνήσεων των κρατών – μελών του ΟΗΕ σχετικά με την ανάγκη για ισχυρά και ανθεκτικά συστήματα υγείας με καθολική υγειονομική κάλυψη για το πληθυσμό.
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που υπάρχουν για τα άτομα να εμφανίσουν διαβήτη;
Καταρχήν το άτομο πρέπει να ελέγξει τον Δείκτη Μάζας του Σώματός του (ΔΜΣ) εφόσον είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο και έχει ΔΜΣ≥25 kg/m2 κι αν έχει έναν από τους παρακάτω παράγοντες: 1) Οικογενειακό Ιστορικό ΣΔ σε συγγενείς 1ου βαθμού (γονείς, παιδιά, αδέλφια). 2) Ιστορικό Υπέρτασης ή καρδιαγγειακής νόσου.
Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Το HIV είναι ο ιός που προκαλεί το AIDS (Σύνδρομο Απώλειας Ανοσίας). Ο HIV επιτίθεται στο ανοσοποιητικό σύστημα, αφαιρώντας σιγά-σιγά την ικανότητα του οργανισμού να αντιμετωπίζει λοιμώξεις και άλλες ασθένειες. Η μετάδοση του HIV συνήθως γίνεται μέσω σεξουαλικής επαφής, μολύνσεων μητρικού γάλακτος, κοινόχρηστων βελόνων και μετάγγισης αίματος.