Anats S.A. Logo
Blog archive
RSS

Blog

Μικρές αντικαταστάσεις τροφίμων... για μεγάλα οφέλη!
Ένα γνωστό γνωμικό λέει πως ‘ουδείς αναντικατάστατος’ και θα συμφωνήσω προσθέτοντας πως και στη διατροφή όπως και στη ζωή ισχύει κάτι αντίστοιχο! Μπορείτε εύκολα να κάνετε μικρές αντικαταστάσεις τροφίμων στα γεύματα της ημέρας σας προσφέροντας στον οργανισμό σας μεγάλα οφέλη!
Προβιοτικά vs Καθαρτικά
Η δυσκοιλιότητα είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα που επηρεάζει το 2-27% του γενικού πληθυσμού των δυτικών χωρών. Η δυσκοιλιότητα στην παιδική ηλικία είναι πιο συχνή στα αγόρια, ενώ σε ενήλικες ηλικίας 15-50 ετών και κατά τη διάρκεια της πρώιμης αναπαραγωγικής περιόδου, η δυσκοιλιότητα είναι περισσότερο κοινή στις γυναίκες.
Αλλεργιογόνα: τι θα 'πρεπε να ξέρετε
Κατά την αναζήτησή μου σχετικά με τις τροφικές αλλεργίες, έπεσα πάνω σε ένα πολύ ενδιαφέρον και περιεκτικό infographic από το Ευρωπαικό Συμβούλιο Πληροφόρησης για τα Τρόφιμα (EUFIC), το οποίο συνοψίζει τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τα τρόφιμα που είναι περισσότερο «ύποπτα», καθώς και ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να σας υποψιάσουν, ώστε να ζητήσετε την κατάλληλη θεραπευτική βοήθεια.
Μεσογειακή ή χορτοφαγική διατροφή για την υγεία της καρδιάς;
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής συσχετίζεται με σημαντική ελάττωση της πιθανότητας θανάτου από καρδιακή νόσο, καρκίνο και εγκεφαλικό επεισόδιο Το πρόβλημα όμως με αυτές τις μελέτες είναι ότι οι άνθρωποι που τρώνε πιο υγιεινά πιθανόν να ζουν και πιο υγιεινά, οπότε πώς εμείς γνωρίζουμε για την διατροφή τους;
Αν τρώω ανά 3 ώρες, θα επιταχυνθεί ο μεταβολισμός μου;
Σερφάροντας στο κοινωνικό διαδίκτυο (social network) του facebook, διάβασαμε κάποιο σχόλιο ενός χρήστη ότι προσπαθούσε να τρώει περίπου ανά 3 ώρες με συνέπεια, έτσι ώστε να διατηρήσει τον μεταβολισμό του σε υψηλά επίπεδα. Αυτή η ιδέα, του ότι αν περνάς πολύ χρόνο χωρίς φαγητό, αναγκάζεις τον μεταβολισμό σου να «κλείσει», είναι πολύ δημοφιλής. Υπάρχουν τόσες διατροφικές ανακρίβειες στο διαδίκτυο, που επιβάλλεται να διευκρινιστούν.
Πότε η υπερφαγία είναι διαταραχή;
Η υπερφαγική διαταραχή έχει πάρει κατά καιρούς πολλά ονόματα: καταναγκαστική, συναισθηματική ή επεισοδιακή. Είναι μια από τις διαταραχές πρόσληψης τροφής που μέχρι πρόσφατα δεν ήταν επίσημα αναγνωρισμένη. Ωστόσο, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι πρόκειται για μια διατροφική συμπεριφορά που μπορεί να γίνει παθολογική και να επιφέρει πολλές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία του ατόμου.
Τεστ Δυσανεξίας : Xάνεις κιλά… ή τα χρήματά σου;
Να κάνω τεστ δυσανεξίας για να βρω ποιες τροφές με παχαίνουν; Είναι πράγματι αποτελεσματικά; Υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες που δείχνουν ότι μπορούν να επιφέρουν μείωση στο σωματικό βάρος ή είναι το αποτέλεσμα ενός καλού marketing;
Θυρεοειδής αδένας και Διατροφή
Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες του οργανισμού. Μέσω των ορμονών που παράγει, επιταχύνεται ο μεταβολισμός και ρυθμίζονται πολλές άλλες λειτουργίες του οργανισμού, όπως της καρδιάς, της αναπνοής και της κυκλοφορίας του αίματος.
ΓΟΠΝ: Ένας στους 4 τρώει και... υποφέρει!
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ) είναι μία συχνή πάθηση του πεπτικού συστήματος που αφορά 4 στους 10 Έλληνες. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και διατροφής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην έμφάνιση αυτού του προβλήματος.
Πολεμώντας την υπέρταση με φυτικές ίνες
Η υψηλή αρτηριακή πίεση (ΑΠ <140/90 mmHg) απασχολεί ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, λαμβάνοντας διαστάσεις επιδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο, καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιακό επεισόδιο, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και νεφρική ανεπάρκεια.