Anats S.A. Logo

Συχνές Ερωτήσεις

Η χρήση εξατομικευμένων πελμάτων είναι χρήσιμη είτε αναζητάς ανακούφιση και ξεκούραση από την καθημερινότητα είτε αναζητάς θεραπεία και μείωση πόνων των ποδιών και όλου του σώματος.

Καθημερινά απαντούμε σε πολλούς ανθρώπους που μας επισκέπτονται για να κάνουν πελματογράφημα ή μας καλούν τηλεφωνικά για να ενημερωθούν. Αν έχεις κι εσύ απορίες μη διστάσεις να μας καλέσεις άμεσα! Ειδικός σύμβουλος του τμήματος πελματογραφήματος θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες σου. Ωστόσο οι πιο συνήθεις απορίες είναι:

Ποιος πρέπει να κάνει πελματογράφημα; 

Πελματογράφημα είναι μία ανώδυνη εξέταση που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ηλικίες....+

Δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε πόνο, ωστόσο κουράζομαι πολύ στην εργασία μου γιατί έχει συνεχή ορθοστασία. Σε τι θα με βοηθήσουν τα εξατομικευμένα πέλματα;

Η καθημερινή επανάληψη συγκεκριμένων στάσεων και φορτίων...+

Έχω κότσι και παραμορφωμένα δάκτυλα. Μπορεί ένα πελματογράφημα να με βοηθήσει;

Παγκοσμίως όλοι οι ορθοπεδικοί, ποδολόγοι και φυσικοθεραπευτές, σε σχέση με το κοτσι συμφωνούν πως +

Από ποια ηλικία ένα παιδί μπορεί να κάνει πελματογράφημα;

Η ηλικία έναρξης ελέγχου των παιδικών ποδιών είναι  τα τέσσερα έτη. Μέχρι αυτή την ηλικία, οι ποδικές καμάρες δεν έχουν ακόμη σχηματιστεί και δεν μπορεί να γίνει ολοκληρωμένος έλεγχος. Μόνο σε περίπτωση ιδιαίτερα βαριάς πλατυποδίας, ιπποποδίας, ραιβοποδίας, ή νευρολογικών νοσημάτων κρίνεται απαραίτητο να γίνει νωρίτερα η ανάλυση πέλματος.

Μέχρι ποια ηλικία μπορεί ένας ενήλικας να κάνει πελματογράφημα;

Δεν υπάρχει ανώτερος ηλικιακός περιορισμός. Όσο ένας ενήλικας περπατάει και ορθοστατεί, έχει ανάγκη την μοναδική ανακούφιση και τη σημαντική σταθερότητα που προσφέρουν τα πέλματα. Ακόμα και σε ηλικιωμένους που απλά κινούνται μέσα στο σπίτι τα πέλματα προσφέρουν καλύτερη στήριξη και μειώνουν την τάση για αστάθεια και πτώσεις.

Είναι δύσκολο να συνηθίσει κάποιος τη χρήση των πελμάτων;

Δεν είναι δύσκολο αλλά σίγουρα είναι μία νέα συνήθεια που θα πρέπει να βάλουμε στη ζωή μας! Το πέλμα του ποδιού μας  είναι κατασκευασμένο με τρεις ποδικές καμάρες , οι οποίες αν είχαμε μία φυσική βάδιση (γεγονός που έχουμε απολέσει με τη χρήση των υποδημάτων), θα είχαν μία φυσική στήριξη. Ο σύγχρονος άνθρωπος βαδίζει με υποδήματα  που δεν έχουν καμία ανατομική στήριξη, οπότε μόλις φορέσει τα εξατομικευμένα πέλματα, (παρόλο που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά για το δικό του πόδι), χρειάζεται λίγες μέρες για να συνηθίσει τα νέα δεδομένα. Δεν πονάει, δεν είναι δύσκολο, απλά είναι μία νέα συνήθεια. Άτομα με ιδιαίτερα κακή στάση σώματος, θα χρειαστούν λίγες περισσότερες μέρες για να ενσωματώσουν τα πέλματα στην καθημερινότητα τους.

Τα εξατομικευμένα πέλματα Sole-med πλένονται;

Φυσικά και πλένονται με ποικίλους τρόπους που φροντίζουν να απομακρυνθεί ο ιδρώτας και η σκόνη. Τα εξατομικευμένα πέλματα Sole-med, παραδίδονται στον πελάτη με σαφείς οδηγίες χρήσης και οδηγίες πλυσίματος. Απευθυνθείτε στους ειδικούς του κέντρου μας για να σας ενημερώσουν σε προσωπικό επίπεδο, και να σας απαντήσουν σε όλες σας τις απορίες και ερωτήσεις.

Θα χρειαστεί να αλλάξω νούμερο παπουτσιών για να προσαρμοστούν τα εξατομικευμένα πέλματα Sole-med;

O πελματογράφος Sole-med, μέσω της τεχνολογίας 3DLaser, έχει τη δυνατότητα να καταγράφει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες που χρειαζόμαστε για να κατασκευάσουμε ένα λεπτό πέλμα. Το 70% των ανθρώπων που θα χρησιμοποιήσουν πέλματα Sole-med δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν υποδήματα. Ωστόσο, υπάρχει ένα ποσοστό, το οποίο θα χρειαστεί να κάνει κάποιες αλλαγές ΜΟΝΟ στα υποδήματα που φοράει πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για παράδειγμα , μία εργαζόμενη ίσως χρειαστεί απλά να αλλάξει τα παπούτσια της δουλειάς της αλλά να φοράει ελεύθερα τα σανδάλια ή τις γόβες της κατά τη βόλτα, ενώ μία νοικοκυρά ίσως χρειαστεί απλά να αλλάξει τις παντόφλες της. Δεν χρειάζεται να αλλάξουν όλα τα υποδήματά τους, καθώς τη μεγαλύτερη υποστήριξη και βοήθεια θα την έχουν μέσω της προσαρμογής των Sole-med στα υποδήματα που φορούν πολλές ώρες την ημέρα, και όχι ένα παπούτσι που φορούν λίγες ώρες την εβδομάδα.

Το υλικό των πάτων  μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό ή οποιοδήποτε πρόβλημα στην οργανισμό;

Τα υλικά κατασκευής των πάτων Sole-med, είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές και πιστοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Είναι βιοσυμβατό με το ανθρώπινο σώμα, υποαλλεργικό, αντιμουχλικό, αντιβακτηριδιακό και μπορεί να φορεθεί με γυμνό πόδι, καθώς δεν δημιουργεί κανένα ερεθισμό στην επιδερμίδα του ανθρώπου.

Χρειάζεται να πάω στον ιατρό για να κάνω πελματογράφημα και να πάρω εξατομικευμένους πάτους;

Ο ιατρός είναι αποκλειστικός αρμόδιος για να κάνει διάγνωση ασθένειας ή κάποιου συνδρόμου. Ωστόσο δεν μπορεί να μας δώσει τα εργομετρικά δεδομένα και τις μετρήσεις που είναι απαραίτητα για να κατασκευάσουμε ένα προσωπικό πάτο. Το πελματογράφημα παρέχει όλα τα εργομετρικά στοιχεία που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε το ορθό προσωπικό πέλμα. Αν οι ειδικοί του κέντρου μας κρίνουν πως χρειάζεται επιπλέον γνωμάτευση από την αρμόδια ειδικότητα ιατρού, τότε θα σας ενημερώσουν σχετικά με αυτό.

Με σεβασμό στις ανάγκες σας, υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία, είμαστε κοντά σας, σε κάθε σας βήμα!

Sole-med