RSS

Νέα

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου του 2019 πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ελληνικής Εταιρίας Ψηφιακής Ιατρικής στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.
Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας -Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας έγινε και φέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το παρόν έδωσαν η διοίκηση, όλα τα στελέχη και τα μέλη της εταιρίας.
Όπως γνωρίζετε η Ψηφιακή Υγεία είναι ο κλάδος που ενσωματώνει τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες στην Ιατρική, τα συστήματα υγείας και την κοινωνία και καθιστά την Ιατρική περισσότερο «προσωπική». Οι τεχνολογίες αυτές περιλαμβάνουν την κινητή τηλεφωνία (m-Health), τεχνολογίες πληροφορικής στην Υγεία, φορητές συσκευές, ειδικούς sensors, τηλεϊατρική, παρακολούθηση από απόσταση κλπ. και αφορούν σχεδόν σε όλο το φάσμα της Ιατρικής π.χ. Καρδιολογία (αρρυθμίες, υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια), Σακχαρώδης Διαβήτης, Απεικόνιση, Ογκολογία, Διαταραχή ύπνου κλπ.
Σε εφαρμογή τίθεται, από σήμερα, από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) το μητρώο ασθενών με διαβήτη και η καταχώρηση είναι υποχρεωτική. Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που ο ασθενής/ασφαλισμένος δεν είναι καταχωρημένος στο μητρώο τότε δεν θα δύναται να εκδοθεί γνωμάτευση για τα αναλώσιμα υλικά σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και για τα αναλώσιμα υλικά αντλιών έγχυσης ινσουλίνης. Σχετικά με την καταχώρηση των ασθενών στο μητρώο διαβήτη, ο ΕΟΠΥΥ, προχώρησε στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής στην οποία θα πρέπει να εγγραφούν από τους θεράποντες γιατρούς τους οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη. Συγκεκριμένα ο πιστοποιημένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ παθολόγος, παιδίατρος και ενδοκρινολόγος, με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την έκδοση γνωματεύσεων εισέρχεται στην ιστοσελίδα www.eopyy.gov.gr στο πεδίο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» -- «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» - «Μητρώο Σακχαρώδη Διαβήτη» και εν συνεχεία ακολουθεί τις συνημμένες οδηγίες για την καταχώρηση του ασθενούς στο μητρώο. Όταν ένας γιατρός προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο φάκελο ασθενή, θα ενημερώνεται από το σύστημα αν είναι ήδη καταχωρημένος η όχι.
Συμμετοχή της εταιρίας Anats Α.Ε στο <<Άρωμα Ζωής>>
Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Προσφορά της Anats S.A στην διοργάνωση του Δήμου Αλίμου για δωρεάν μέτρηση σακχάρου! 14 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.Με επιτυχία διεξήχθη η δράση της δωρεάν μέτρησης σακχάρου που διοργάνωσε ο Δήμος Αλίμου για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Κάτοικοι της περιοχής γέμισαν τα δύο ΚΕΠ του Αλίμου και είχαν δωρεάν μέτρηση σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης προσφορά της εταιρίας Anats.
Το forDiabetes ανεβαίνει ψηλά…!!! -Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι η εφαρμογή ‘forDiabetes’, κατέκτησε την 7η θέση στα Trendings (τάσεις) στο ηλεκτρονικό κατάστημα Google Play, στην κατηγορία Health & Fitness (Υγεία και Φυσική κατάσταση) και την 1η θέση μεταξύ των εφαρμογών για τον διαβήτη του Google Play, με αναζήτηση τη λέξη 'διαβήτη'.
Ήρθε η mobile εφαρμογή "fordiabetes" που αναπτύσσεται αποκλειστικά σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία Tessera Multimedia. Τί είναι η εφαρμογή fordiabetes; Στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για την εξέλιξη της εφαρμογής καθώς και την καταγραφή από τους χρήστες κάθε σχολίου, κάθε πρότασης βελτίωσης, κάθε νέου χαρακτηριστικού που θεωρούν ότι θα μπορούσε να τους διευκολύνει αν μελλοντικά συμπεριληφθεί στην εφαρμογή. Το "fordiabetes" αποτελεί μία καινοτόμα mobile και web εφαρμογή, η οποία απευθύνεται σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη και στον θεράποντα ιατρό τους.
Η εταιρία μας ,σε συνδυασμό με τις πρόσφατες καταστροφές στην Αττική,στηρίζει την μεγάλη προσπάθεια και προσφορά βοήθειας της Ε.Δ.Κ.Ε στις πυρόπληκτες και όχι μόνο περιοχές για την περίθαλψη των ζώων που χρειάζονται την βοήθεια όλων μας. Μετά απο επικοινωνία με το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου,προσφέραμε στις εγκαταστάσεις τους μεγάλη ποσότητα υλικών φαρμακευτικής περίθαλψης, η οποία θα ενισχύσει την προσπάθεια της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος για περίθαλψη των ζώων που έχουν ανάγκη. Μία συνεργασία που θα συνεχιστεί μέχρι να πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται “πληγή” και να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας, η επίσημη παρουσίαση του αυτόματου απινιδωτή AED HeartGuardian HR-501 της RadianQbio. Μετά την ανάληψη της επίσημης αντιπροσωπείας του απινιδωτή HeartGuardian AED της Radian,στην Ελλάδα,την Κύπρο και τις χώρες των Βαλκανίων,ήρθε η ώρα και για την παρουσίαση του προιόντος απο την Κορεατική εταιρία,στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας.