RSS

Blog

Η σχέση μεταξύ σχολικής απόδοσης και παχυσαρκίας
Η σχολική επίδοση μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες. Η διατροφή και το σωματικό βάρος μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στου βαθμούς που φέρνει το «αγγελούδι» σας στο σπίτι. Ήδη, η αξία του πρωινού όσον αφορά την εγρήγορση και την πνευματική ικανότητα, είναι καλά αναγνωρισμένη. Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που καταναλώνουν πρωινό πριν φύγουν από το σπίτι, έχουν καλύτερες δεξιότητες και ικανότητες στο σχολείο.
Θέλω να μειώσω τη ζάχαρη από το πρωινό μου, πώς να το πετύχω;
Έχοντας γυρίσει από τις διακοπές, μπαίνετε σιγά-σιγά στους ρυθμούς της καθημερινότητάς σας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να βρείτε ένα πρωινό που θα σας γεμίσει ενέργεια και ευεξία, για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, αλλά θα είναι παράλληλα και θρεπτικό;
Tρόφιμα και συμπληρώματα για γερή καρδιά
Η μείωση των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα και η διατήρησή τους σε φυσιολογικά επίπεδα αποτελεί ένα σημαντικό τρόπο μείωσης του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.
Διατροφή και οφθαλομολογικές παθήσεις
Η μη ισορροπημένη διατροφή σχετίζεται με την εμφάνιση πολλών παθολογικών καταστάσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι ανωμαλίες της αίσθησης της όρασης. Η μη ισορροπημένη διατροφή σχετίζεται με την εμφάνιση πολλών παθολογικών καταστάσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι ανωμαλίες της αίσθησης της όρασης. Έχει αποδειχτεί ότι η έλλειψη διαφόρων θρεπτικών συστατικών από το καθημερινό διαιτολόγιο μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία της ανθρώπινης όρασης.
Eτοιμάσου ψυχολογικά για τη νέα σεζόν
Η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές πολλές φορές δεν είναι κάτι ευχάριστο. Από τη μια χαλαρώνατε στο γαλάζιο της θάλασσας χωρίς καμία έγνοια και την επομένη ηλιοκαμένοι βρίσκεστε στο γκρίζο της πόλης. Ωστόσο, η μετάβαση στην εργασία και στη ρουτίνα δε χρειάζεται να γίνει εφιάλτης. Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για μια επιτυχή προσαρμογή.
Η θετική επίδραση της προπόνησης ανάπτυξης δύναμης με αντιστάσεις, αλλά και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν από τραυματισμούς
Με τον όρο προπόνηση δύναμης περιγράφεται ένα είδος άσκησης κατά το οποίο οι μύες του σώματος δρουν ενάντια σε μια εξωτερική αντίσταση, η οποία μπορεί να προέρχεται από ελεύθερα βάρη (αλτήρες, μπάρες, ιατρικές μπάλες) από μηχανήματα ανάπτυξης δύναμης, από ειδικά λάστιχα που μπορούν κατάλληλα να προκαλέσουν αντίσταση σε κάποιες μυϊκές ομάδες ακόμα και από την αντίσταση και μόνο που μπορεί με συγκεκριμένες ασκήσεις να προκαλέσει το σώμα του ασκουμένου.
Wearables...Αυτό που ξεκίνησε σαν μόδα...πλέον είναι ένας βοηθός υγείας!
Τα wearables ξεκίνησαν σαν μια μόδα και γρήγορα έγιναν αποδεκτά από μια μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού. Τα διάφορα activity trackers και smartwatches σε ενημερώνουν για ένα σωρό πράγματα, όπως για μηνύματα, τον καιρό, τα χιλιόμετρα που έχεις τρέξει, αλλά και για το επίπεδο της υγείας σου.
10 λόγοι για να τρώτε δημητριακά ολικής άλεσης
Τα δημητριακά βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας. Υπάρχει ωστόσο μια παρανόηση σχετικά με αυτά, καθώς οι περισσότεροι όταν ακούνε τη λέξη δημητριακά νομίζουν ότι αναφερόμαστε μόνο σε αυτά του πρωινού. Στην πραγματικότητα αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τα ζυμαρικά, το ψωμί, το ρύζι, το καλαμπόκι, την πατάτα, τη σίκαλη, τη βρώμη, το κριθάρι και πολλά άλλα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής.
Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και διατροφή
Η ΧΑΠ είναι μια πάθηση που εκδηλώνεται ως στένωση των πνευμονικών αεραγωγών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την δυσκολία στην αναπνοή εξαιτίας της αναπνευστικής ανεπάρκειας. Πιο συχνή αιτία της είναι το κάπνισμα. Αέρια τοξικά που συσσωρεύονται στην ατμόσφαιρα από τη μόλυνση καθώς επίσης και η σκόνη μπορεί να προκαλέσουν τη νόσο. Εμείς εδώ όμως θα εξετάσουμε ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής στη νόσο αυτή. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη στους αθενείς με ΧΑΠ.
Σακχαρώδης Διαβήτης και Αλλεργία
Περίπου 1 στους 3 Έλληνες θα εμφανίσει κάποιας μορφής αλλεργία στη διάρκεια της ζωής του Καλά σχεδιασμένες μελέτες δείχνουν ότι η ατοπική αλλεργία έχει πιο αρνητική επίπτωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών συγκριτικά με άλλα χρόνια νοσήματα, ακόμη και από τον ινσουλινο-εξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη.