RSS

Blog

Σύνδρομο της Επώδυνης Κνήμης
Το Σύνδρομο της Επώδυνης Κνήμης ή Περιοστίτιδα Κνήμης (Tibial Periostitis) ανήκει στις αθλοπάθειες. Πρόκειται δηλαδή για Σύνδρομο εκ καταπονήσεως αθλητών (Overuse syndrome).
Σύνδρομο Λαγονοκνημιαίας Ταινίας
Το Σύνδρομο Λαγονοκνημιαίας Ταινίας είναι ένα αρκετά συχνό μη τραυματικό, σύνδρομο υπέρχρησης του γόνατος και εντοπίζεται κυρίως στους αθλητές. Κύριο σύμπτωμα είναι ο πόνος στην έξω επιφάνεια του γόνατος.
ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΚΟΠΩΣΕΩΣ
Το κάταγμα κόπωσης είναι συνήθως ένα ρωγμώδες κάταγμα ή ένα οστικό οίδημα που προκαλείται σε ένα οστο από την συνεχή καταπόνηση των οστών ύστερα από εντατική άσκηση και επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα.
Τενοντοπάθεια περονιαίων
Οι περονιαίοι τένοντες βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά της ποδοκνημικής άρθρωσης λίγο πίσω από το οστό που ονομάζεται περόνη. Οι τένοντες συνδέουν το μυ με τα οστά και τους επιτρέπουν να ασκούν τη δύναμή τους δια μέσου των αρθρώσεων που διαχωρίζουν μεταξύ τους τα οστά.
ΟΠΙΣΘΟΠΤΕΡΝΙΚΗ ΕΞΟΣΤΩΣΗ
Τι είναι η οπισθοπτερνική εξόστωση Οπισθοπτερνική εξόστωση η παραμόρφωση Haglund ονομάζεται η μη φυσιολογική ανάπτυξη οστού(συσσώρευση αλάτων ασβεστίου) στο σημείο του οπίσθιου άνω μέρους της πτέρνας , στην κατάφυση του αχίλλειου τένοντα.
ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ
Η συμμετοχή σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τις τελευταίες δεκαετίες γεγονός το οποίο, έχει οδηγήσει σε αύξηση της επιδημιολογικής εμφάνισης των αθλητικών κακώσεων.
ForDiabetes: Η Νέα Εφαρμογή (App) για την Διαχείριση της Νόσου του Σακχαρώδους Διαβήτη.
Η ψηφιακή εφαρμογή For Diabetes δημιουργήθηκε για να βοηθήσει άτομα με σακχαρώδες διαβήτη να μπορούν να παρακολουθούν τα δεδομένα που σχετίζονται με τον τύπο διαβήτη που έχουν όπως (γλυκόζη αίματος, άσκηση, υδατάνθρακες, αρτηριακή πίεση, HbA1c, βάρος, φαρμακευτική αγωγή κ.λπ.). Η εφαρμογή αναλύει τις πληροφορίες και εξάγει λεπτομερείς αναφορές, που μπορείτε να μοιραστείτε σε πραγματικό χρόνο (real time) με τους ιατρούς και τους φροντιστές σας με ασφάλεια. Αφορά άτομα με διαβήτη τύπου 1, τύπου 2, LADA, διαβήτη κύησης ή προδιαβήτη.
ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΥΠΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΛΜΑΤΟΣ ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
Μελάνι –καρμπόν: Ήταν η πρώτη μέθοδος πελματογραφήματος .Το πόδι πατούσε πάνω σε ένα χαρτί και αυτό από κάτω είχε ένα φύλλο καρμπόν ,το οποίο αποτύπωνε το σχήμα του ποδιού. Ο κατασκευαστής , έκρινε οπτικά και μόνο, αν υπήρχε μικρή, μεσαία ή μεγάλη καμάρα. Οι πάτοι ήταν προκατασκευασμένοι ,σκληροί και προσαρμοζόντουσαν στο οπτικό αποτέλεσμα. Υπήρχε η λογική του άκαμπτου πάτου. Γεγονός που έχει απορριφθεί πλέον από τη σύγχρονη εμβιομηχανική άκρου ποδός.
Ορθοπεδικοί πάτοι, η ιστορία τους και η εξέλιξη τους
Οι ορθοπεδικοί πάτοι, είτε ενσωματωμένοι μέσα στην ίδια την κατασκευή του υποδήματος είτε ως πρόσθετα βοηθήματα, έχουν ξεκινήσει περίπου τον 13Ο αιώνα
Γιατί οι ποδίατροι στην Αμερική επιλέγουν αποκλειστικά 3D Laser πελματογράφους
Στην Αμερική η χρήση των ορθωτικών πάτων είναι ευρέως διαδεδομένη τόσο στους ανθρώπους με μικρά ή μεγάλα μυοσκελετικά προβλήματα, όσο και στους αθλητές, τους επαγγελματίες ορθοστασίας, τους διαβητικούς, χωρίς να ξεχνάμε τους ανθρώπους που απλά αναζητούν ξεκούραση, άνεση και πρόληψη.